Waarom kiezen vanop een paspop geen goed idee is

Heel wat vrouwen kiezen kleding die op een paspop in een etalage of in de winkel staat. Ik verwonder me daar altijd over. Ik merkte zelf ook al op rommelmarkten dat de kleding die ik presenteer op een paspop beter verkoopt dan de kleding die in de rekken hangt.

Ik zie twee redenen waarom veel mensen dat doen:

  • Je ZIET die kleding, letterlijk. Ze springt in het oog. Kleding in de rekken moet je nog zoeken en vinden, terwijl ze op de pop gewoon helemaal klaar hangt.
  • Het is een gemakkelijke oplossing. Je weet dat het ensemble op de paspop een goede combinatie is, want het werd door een ervaren stylist of verkoopster samengesteld.

Vaak zijn het dan ook mensen die niet weten hoe ze moeten combineren die op deze manier kiezen.

Waarom je beter niet de paspop nabootst

Omdat die kleding NIET VOOR JOU werd uitgezocht. De outfit werd gewoon op de paspop gehangen om je te inspireren en je binnen te trekken, meer niet.

Bijgevolg past deze outfit 9 kansen op 10 niet bij:

  • jouw lichaam. Een paspop heeft de ideale maten en proporties. Weinig vrouwen hebben het lichaam van een paspop.
  •  jouw huid, haar, ogen, ... zijn het wel flatterende kleuren voor jou? Toegeven, soms kan het zijn van wel 🙂
  • jouw persoonlijkheid. Heb je je afgevraagd of de geëtaleerde kleding echt past bij wie je bent? Als je een moodboard hebt gemaakt, heb je alvast een hulpmiddel om dat te evalueren.

Hoe kies je dan wel de juiste kleding uit?

Het antwoord is simpel: door te weten wat je stijl is en wat bij je past, vanbinnen en vanbuiten. Als je dat weet, kan je ook bepalen welke merken en winkels goed bij je passen en welke niet. Weet je meteen welke kleuren je links moet laten liggen en waar je op moet letten als je door de rekken gaat. En natuurlijk helpt het ook als je weet hoe je kleding kan combineren.

Het zijn allemaal dingen die ik je leer in een stijlcoaching.
Meer weten? Contacteer me voor vrijblijvend advies of kijk hier eens naar de stijlformules.

  • Delen