Stijladvies en -coaching

Heel wat mensen gaan door het leven met complexen.  In de spiegel zien we alleen maar onze minpunten. Jammer, want we hebben ook allemaal heel wat pluspunten. Ik leer je graag hoe je het beste van jezelf in de kijker kan zetten zodat je er stralend uitziet.

Als je weet welke kleding bij je figuur, je persoonlijkheid en je levensstijl past, krijg je gegarandeerd meer zelfvertrouwen en word je gelukkiger. Dress for more happiness 🙂

Waarom stijladvies en -coaching?

Er zijn heel wat redenen om een stijl- en kledingadvies te overwegen. Ik noem er hier enkele:

  • Je weet niet welke kleding je nu echt mooi maakt en wil met een lach in de spiegel kijken.
  • Je hebt een kast vol kleding en toch heb je het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken.
  • Je doet vaak miskopen en wil dat in de toekomst vermijden.
  • Je bent veranderd of geëvolueerd: je persoonlijkheid, je lichaam, je levensstijl, je leeftijd, … en weet niet meer wat je nu wel of niet staat
  • Je koopt altijd hetzelfde. Je wil eens nieuwe kleding uitproberen maar weet niet hoe of wat.

Hoe verloopt een stijlcoaching?

Stap 1: stijlanalyse en advies

  • Analyse van je figuur: we bekijken je vormen. Zijn die recht of rond? Heb je een taille of niet? Waar zit je zwaartepunt? Voor elke vorm is er kleding die je sterke punten in de verf zet en je zwakke punten camoufleert.
  • Bepaling van je kleurtype: aan de hand van een kleurenanalyse met de vierseizoensdoeken bepaal ik jouw kleurtype zodat je weet welke kleuren je het best staan. Ik leer je ook hoe je kleuren onderling combineert en hoe je ook af kan wijken van je kleurtype.
  • Je persoonlijke stijl in kaart: we gaan op zoek naar je persoonlijkheid en de kleren die daar bij passen. Ben je  conservatief? Wil je opvallen? Ben je romantisch? Of sportief Bij elke persoonlijkheid past een stijl. Vooraf krijg je alvast een opdracht ter voorbereiding.

Dit doe ik bij je thuis, omdat het helpt als ik ook meteen je kleerkast kan zien (zie stap 2).

Stap 2: je kleerkast

We bekijken je kledingstukken om te zien of ze beantwoorden aan de analyse. Ik leer je bovendien hoe je je kleren onderling kan combineren en het maximum uit je kleerkast kan halen.

Stap 3: je persoonlijk digitaal stijlboek in je mailbox

Achteraf krijg je een uitgebreid verslag met het advies in woord en beeld waar je altijd naar kan teruggrijpen als je twijfelt.

Stap 4: personal shopping

Na stap 1 en 2 bepalen we welke kleding er nog mist in je kast en gaan we samen shoppen. Ik stel vooraf een gepersonaliseerd shoppingtraject voor je samen in Antwerpen of Mechelen, zodat het een heel efficiënte dag wordt. Ik leer je die dag ook op welke manier je best een winkel binnenstapt en hoe je efficiënt kan kiezen.

Stap 5: opvolging en feedback

Als je alle stappen hebt doorlopen, bel ik je een maand later op om te zien of alles lukt en je nog extra vragen hebt. Heb je tussendoor een vraag of een twijfel (bv. als je op het punt staat iets nieuws te kopen) dan mag je me contacteren en krijg je gegarandeerd antwoord.

Moet je elke stap doorlopen?

Dat moet niet, maar het gaat je wel het meest vooruit helpen en op een duurzame manier je houding ten opzichte van kleding veranderen. Uit de ervaring van mijn klanten weet ik dat je het meest uit je stijlavontuur haalt als je een VIP-traject styling volgt.

Dat zijn drie sessies waarin je jezelf een volledige kledingupdate geeft, startend met een stijlanalyse, een kleerkastcoaching en een personal shopping. Het resultaat: een kleerkast vol kleding waar je écht gelukkig van wordt.

Een klant aan het woord:
“Ik ben niet zo’n klerenmadame, maar Ann hield rekening met mij als persoon. De stijlsessies werden alsmaar leuker en ook het shoppen vond ik fijn en inspirerend. Zonder Ann zou ik bepaalde kledingstukken niet gekocht hebben.”

Formules en tarieven

Lees hier alles over de verschillende formules en tarieven. 

Coaching professionele kledingstijl

Ben je eerder op zoek naar coaching op je professionele kledingstijl aan te pakken? Ook daar kan ik bij helpen. Dit gaat nog nét een stap verder. Lees er alles over bij imagocoaching.

Meer info nodig? Weten welke formule bij jouw vragen past? Contacteer me gerust voor een vrijblijvend gesprek.