Je uitstraling en imago: sleutel tot meer succes

Wat je zegt doet er (bijna) niet toe bij een eerste ontmoeting, wel hoe je eruit ziet

Als je een definitie van ‘uitstraling’ zoekt, kom je snel op ‘de indruk die iemand op anderen maakt’. Wist je dat maar liefst 55% van wat men over je denkt bij een eerst ontmoeting, wordt bepaald door je uiterlijk (en dus ook door je uitstraling)? 37% wordt bepaald door je stem. Wat je precies zegt doet er minder toe. De inhoud speelt maar voor 8% mee. En het wordt nog erger: die eerste indruk wordt al binnen de eerste 12 seconden van je ontmoeting gevormd.

Je uitstraling is de sleutel tot succes

Je kleding, je lichaamstaal en je mimiek vormen samen de non-verbale communicatie die bepalen wat je uitstraalt. Onderzoek wijst uit dat mensen die aandacht aan hun presentatie besteden, zowel in hun looks als in hun lichaamstaal, succesvoller zijn. Als je uitstraling in harmonie is met jezelf, maar ook met je omgeving, je doel, je doelgroep en de gelegenheid, zal je boodschap meer impact hebben.

Bij Dress for More Happiness kan je terecht voor individueel imago-advies en workshops rond eerste indruk.

Voor wie?

Voor vrouwen en mannen die:

  • een goede indruk willen neerzetten en hun kansen op succes willen verhogen in verschillende situaties (sollicitatiegesprek, een date, netwerking, presentatie, verkoopgesprekken, …)
  • zich zekerder willen voelen over zichzelf en authenticiteit willen uitstalen
  • meer professionaliteit of leiderschap wil uitstralen
  • willen leren welke kleding echt bij hen als persoon (privé of professioneel) past
  • privé of in professionele context.

Hoe verloopt imago-advies?

Stap 1: luisteren

Tijdens een eerste gesprek luister ik eerst aandachtig naar je vragen en verwachtingen en ga ik na wat je precies wil uitstralen. Is dat bijvoorbeeld meer professionaliteit, power, senioriteit, romantiek, toegankelijkheid, openheid, eerlijkheid, …?

Stap 2: analyseren

We vertrekken altijd van je binnenkant. Wie ben jij? In welke omgeving werk je of woon je? Wat doe je in je vrije tijd? Ben je verlegen? Sociaal? Dat gaan we vertalen naar je uiterlijk. Pas als je aan de buitenkant toont wat er vanbinnen zit, komt je écht authentiek over.

Je mag je verwachten aan een imagoscan die blootlegt of wat je vanbinnen bent ook aan de buitenkant te zien is.  Ook een stijlanalyse maakt deel uit van deze stap.

Stap 3: Advies voor jouw specifieke vraag

Zoek je kleding voor een bepaalde gelegenheid, situatie, doelgroep, …? Ik laat je ontdekken welke kleding je kan helpen om je uitstraling te beïnvloeden in specifieke situaties en welk beeld je met bepaalde kleuren en pasvormen neerzet. Ook lichaamstaal kan hierbij aan bod komen.

Stap 4: Opvolging

Enkele weken na de coaching bel ik je op. Ik vind het immers belangrijk om te weten of je nu wel je doel bereikt en of je nog met vragen worstelt. Je mag me ook altijd met vragen bellen of mailen.

Stap 5: Kleerkasthulp of personal shopping (optioneel)

Wil je nog een stap verder gaan en ook je kleerkast meer onder handen laten nemen? Boek dan kleerkasthulp.

Eerste hulp bij het winkelen nodig? Ook dat kan. We zetten meteen alle tips en tricks om in de praktijk. Ik leer je hoe je efficiënt kan winkelen met alle kennis die je nu op zak hebt. Personal shopping is wat je zoekt.

Dit kan, maar hoeft niet, na een eerste analyse en advies rond je uitstralingsvragen.

Prijs

  • Na een eerste gesprek beslis je of je met mij in zee wil gaan om je te helpen bij je uitstraling. Of niet. Dat gesprek is helemaal gratis.
  • De uiteindelijke prijs is erg afhankelijk van jouw vraag. Ik werk dan ook graag een voorstel op maat uit. Voor sommige vragen volstaat één sessie. Voor andere vragen is het aangewezen om de coaching op te splitsen in meerdere sessies.
  • Contacteer me vrijblijvend voor een voorstel op maat.

Ook in de vorm van workshops of presentaties 

Bedrijven:

Ben je op zoek naar een interactieve presentatie om je medewerkers (mannen en vrouwen!) bij te brengen welke kleding past bij professionele situaties? En welke ‘dresscode’ bij jullie bedrijf past?  Boek dan een workshop ‘De eerste indruk’ voor bedrijven.

Vrouwenverenigingen, vriendinnen, netwerken voor vrouwen:

Ben je op zoek naar een leuke interactieve presentatie over het belang van de eerste indruk, bijvoorbeeld voor een netwerkevenement? Boek dan een workshop ‘De eerste indruk’ voor vrouwen.