Ann

Ann

Als kledingstijl – en imagocoach help ik ondernemende 30-plussers om hun persoonlijkheid en hun sterke punten te vertalen naar hun kleding. Want geloof me, je uitstraling heeft een belangrijke impact op de manier waarop mensen met je omgaan. Als jij helemaal laat zien waar je voor staat, verhoogt je kans op succes.

Mijn motto: als je weet welke kleding bij je past, wordt je vanzelf gelukkiger en zichtbaarder.

Ik heb nu de handvaten om minder geld uit te geven aan kleding

Ik heb nu de handvaten om minder geld uit te geven aan kleding

Ik merkte dat ik vast zat in een cyclus van een kledingstuk kopen in de Kringwinkel (goedkoop, zodat het niet te erg zou zijn als het een miskoop was), het thuis in de kleerkast hangen en dan enkele maanden later vaststellen dat ik dat nieuwe stuk nog altijd niet gedragen had. Omdat het nergens bij paste of omdat ik mij er toch niet zo goed in voelde. Ook al vond ik het mooi. En dan maar terug naar de Kringwinkel ermee.

Ik probeerde wel te letten op mijn kleurtype, maar welke kledij goed bij mijn figuur past, daar had ik geen idee van. Dankzij Ann weet ik dat nu wel en kan ik het vage gevoel van “hmm, dit is het niet helemaal maar wat zou het zijn dat er ontbreekt” benoemen. Tijdens de kleerkastcoaching zag ik plots veel meer combinaties in mijn eigen garderobe!

Het dagje personal shopping met Ann maakte het dan helemaal af. Niet alleen was het heel erg leuk, ik had ook veel aan de tips in de winkels zelf over waarop te letten. En de aangekochte nieuwe kledij past heel goed bij de rest van mijn kleerkast thuis.

Ik heb het gevoel dat ik nu eindelijk de handvaten heb om minder geld uit te geven aan kleren omdat ik weet wat ik zoek en wat mij goed staat. En dat is precies wat ik graag wilde!

Marian volgde de VIP-styling en zag dat het goed was 🙂 

Onder de indruk van de shopping

Onder de indruk van de shopping

Caroline over haar eerste personal shopping met Ann: “Zeer zeer goede voorbereiding, op een korte tijd een aantal stuks gevonden die onderling zeer mooi combineren en door rekening te houden met mijn stijl en kleurtype, mij een heel andere uitstraling geven die toch bij mij past. Blij en onder de indruk hoe goed je dit inschat. Een aanrader en voor herhaling vatbaar. Dankjewel Ann!”

Caroline volgde eerst stijladvies en ging daarna met Ann winkelen.

Super evaring: handige tips, verrassende combinaties

Ik vond het een super ervaring. Beetje stress vooraf, maar dat was voor niets nodig. Heel erg op mijn gemak bij Ann.

De kleuranalyse gaf eigenlijk het resultaat waar ik mij het comfortabelste bij voelde. De figuuranalyse het resultaat dat ik al wist. De tips waren handig, duidelijk en niet te moeilijk om toe te passen. Vanaf nu laat ik mijn benen net iets langer lijken en toon ik met trots mijn taille. Mijn kleerkast werd bekeken. Combinaties getoond die ik zelf niet zou maken, verrassend fijn. Tips en tricks werden gegeven die ik zeker ga mee nemen bij mijn volgende shopping. Merci, Ann!

Kelly kreeg stijladvies cadeau van haar partner

Als een kledingstuk me niet flatteert, dan ligt dat niet langer aan mij.

Als een kledingstuk me niet flatteert, dan ligt dat niet langer aan mij.

De kleren maken de man. De vrouw natuurlijk ook. Zeker als ze zich laat coachen door Ann! Ik kijk met veel plezier en voldoening terug naar mijn traject met Ann.

Ann weet van aanpakken. Tegelijk doet ze dit op een zeer aangename manier. Ze wist zich aan te passen aan mijn manier van communiceren en aan mijn tempo.

We zijn ondertussen ruim een half jaar later en nog steeds herinner ik me een heleboel nuttige tips en trics. Als een kledingstuk me niet flatteert, dan ligt dat niet langer aan mij, maar wel aan het model, de lengte of wat dan ook. Ik doe geen miskopen meer en voel me veel beter in de pascabine. En dat maakt een wereld van verschil!

“Dress for more happiness” is niet alleen een firmanaam.

Ann maakt er echt haar werk van en houdt overal rekening mee, van stijl tot budget en nog zoveel meer.

Hartelijk bedankt, Ann. Ik ben fan van jou en iedereen mag en zal het weten!

Jenny is coach in personal development. Ze volgde het traject VIP-imago-coaching.

Lees hier meer over ‘VIP-imago coaching‘ 

Dankzij deze kleerkastcoaching zal ik me niet meer snel laten verleiden om zelfs maar te passen. Miskopen zijn verleden tijd.

Dankzij deze kleerkastcoaching zal ik me niet meer snel laten verleiden om zelfs maar te passen. Miskopen zijn verleden tijd.

“Ik merk dat ik me minder snel zal laten verleiden om zelfs maar iets te passen na het stijladvies van Ann. Ik zie meteen een goede reden waarom een kledingstuk al dan niet iets voor mij zou kunnen zijn. Uiteindelijk helpt het me dus om geld uit te sparen want ik doe minder gemakkelijk een miskoop.”

Ik kwam Dress for more happiness bij toeval tegen op Facebook. Er zou binnenkort een workshop plaatsvinden rond het belang van kleding en lichaamstaal bij het maken van een eerste indruk. Met mijn job als zelfstandig ondernemer toch iets om bij stil te staan. Aangezien ik zelf (veel te) weinig met kleding bezig ben vond ik dit een uitgelezen moment om mijn (onbestaande) kennis hierover te gaan bijschaven. Een beetje onwennig trok ik op het afgesproken moment naar de locatie in kwestie, een prachtige duplex aan het Rivierenhof in Deurne. We waren met een 8-tal deelnemers en kregen een avondje theorie over de do’s an  dont’s rond kleding. Zeer interessant, maar voor mij bleef het moeilijk om de toepassing ervan naar mijn eigen situatie te vertalen. Zaakvoerder Ann had wel indruk op me gemaakt (ah ja, die is natuurlijk experte in hoe je een goede eerste indruk maakt). Ik vond Ann een fijne vrouw, no nonsense, met een naturelle uitstraling en zonder allures. Kortom, ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak.

Een hele dag door mijn kleerkast snollen, passen en combineren

Zo spraken we net voor de coronalockdown af om eens door mijn kleerkast te snollen om te bekijken welke stukken er nu wel of niet in thuis hoorden en wat ik nog miste in mijn garderobe. Het bleek een behoorlijk gevulde en vermoeiende dag te worden. Vooraf had Ann me gevraagd om de kleding die ik niet meer droeg apart te leggen van mijn favoriete stukken.

Starten deden we met een analyse om te bepalen welk kleurtype ik ben. Tijdens de workshop eerder was al duidelijk geworden dat ik qua figuur een O-type ben en  rekening moet houden met het feit dat ik niet al te groot ben. Daarna gingen we aan de slag met mijn kleerkast. Bij alle stukken die ik niet meer droeg, werd geanalyseerd waarom dat zou kunnen zijn: verkeerde kleur, verkeerd model, te grote print, geen combinatiemogelijkheden met andere stukken uit mijn kast,… heel wat stukken gingen onherroepelijk de Vinted-stapel op. Toch kwam er ook bij mijn “vergeten” kleding een truitje tevoorschijn dat ik blijkbaar super kon combineren met andere zaken, ik had het alleen nooit beseft. De stukken die door Ann werden goedgekeurd, werden apart gehouden.

Na een korte lunch doken we terug de kleerkast in. We haalden er mijn schoenen bij en Ann begon te combineren. Deze broek kan met dat T-shirt of die trui en met deze sjaal om het af te werken. Zo ging het met al mijn broeken, rokken, kleedjes, T-shirts, …

Dankzij de foto’s kan ik alles onthouden

Ik merkte al snel dat ik dit nooit zou kunnen onthouden maar gelukkig had Ann daar een oplossing voor. Van elke combinatie werd een foto gemaakt die later in het verslag telkens van commentaar werd voorzien:  stralende look, stijlvol, goede benen, toffe look, top, fris … maar ook : te lang, te vermijden, minder mooi, niet jouw topkleur, vermijd glitter… Ann voegde ook een verslag toe met de kleding die ik nog extra kon gebruiken in mijn kast. Die lijst was gelukkig niet heel lang.

Shoppen blijft nadenken 

Gaan shoppen kon ik niet onmiddellijk door de lockdown die vrijwel meteen daarna in voege trad. Online heb ik me wel vrij snel een bloesje in de juiste kleur én met de juiste snit aangeschaft. Ik stuurde onmiddellijk trots een foto naar Ann. Goedgekeurd! Yess, ik heb het begrepen.  Toch merk ik dat ik goed moet nadenken voor ik een aankoop doe… maar oefening baart kunst,  het komt wel goed. Ik ben ondertussen ook een keer lokaal gaan shoppen en merk dat ik me minder snel zal laten verleiden om zelfs maar iets te passen, ik zie meteen een goede reden waarom dit stuk al dan niet voor mij zou kunnen zijn. Uiteindelijk helpt het me dus om geld uit te sparen want miskopen zullen minder vaak voorkomen.

En mocht ik toch nog nood hebben aan begeleiding dan plan ik toch gewoon een shoppingdagje met Ann in. Gezellig!

Ilse, kantoorhoudster Argenta, volgde verschillende workshops en een kleerkastcoaching 

Tips in je mailbox?