De sleehak: ideale schoen voor elk bodytype

Draag jij graag sleehakken? Ik wel, het is immers een ideaal elegant alternatief voor gewone hoge hakken. Ze bieden je alvast meer draagcomfort en ondersteuning. Maar wat voor sleehak draag je nu het best in functie van je lichaamsbouw?

  • Zandloperfiguur (8): Sleehakken vullen de rondingen van een zandloperlichaam aan. Ga voor een gemiddelde hoogte om je silhouet in de kijker te zetten.
  • Peervormig figuur (A): Als je een peervormig lichaam hebt, kunnen sleehakken met een dikkere hak helpen om je proporties in evenwicht te brengen. Zoek naar stijlen die de aandacht vestigen op het bovenste deel van je lichaam, zoals sleehakken met enkelbandjes (enkel als je geen zware enkels hebt) of interessante details.
  • Appelvormig figuur (O):  Als je een appelvormig lichaam hebt met een voller middengedeelte, overweeg dan sleehakken met een open teen om de aandacht weg te trekken van de taille. Ga voor een iets lagere hak.
  • Atletisch of rechthoekig figuur (V of H): Sleehakken kunnen wat rondingen en vrouwelijkheid toevoegen aan een atletisch of rechthoekig lichaamstype. Kies voor sleehakken met speelse elementen, patronen of bandjes om een extra dimensie toe te voegen aan je uitstraling.

Kies vooral voor sleehakken die je comfortabel en zelfverzekerd draagt. Mode is subjectief en uiteindelijk gaat het erom de stijl te vinden waar je van houdt en waar je je goed in voelt.

  • Delen