Wat trek jij aan als je thuis werkt?

Wat trek jij aan als je thuis werkt? Een jeans met t-shirt of andere toch wat meer relaxte kleding, wordt het meest vernoemd.

Zelf kleed ik me – bijna – zoals op het werk. En dan bedoel ik het werk buiten Dress for More Happiness. Wist je dat ik immers ook halftijds interne communicatie doe op de Universiteit Antwerpen?

Blijf jezelf mooi maken. Ook thuis.

Waarom ik niet gewoon een jogging draag? Wel, gewoon omdat ik me er minder fijn in voel. Ik ben geen joggingmens en al helemaal geen jeansmens. Het staat me niet goed, het is niet mijn stijl, en dus voel ik me er ook niet goed in. Je ziet me thuis vaak in lange rokken en lange jurken en ook wel eens in een bredere broek in tricot, omdat dat wel fijn zit aan een bureau. Ik let er wel altijd meer op dat mijn kleding thuis gewoon ook comfortabel zit als ik aan mijn bureau werk.

Maar vooral, ik moet me er mooi in voelen, ook als ik thuis ben. Versleten kleding gaat echt de deur uit. Trek geen vodden aan, want het doet je moraal niet goed.

Trek deftige kleding aan voor een videocall

Moet jij in deze tijden regelmatig videocalls of videomeetings doen met je collega’s, klanten of leveranciers? Zorg dan dat je er vooral aan de bovenkant goed uitziet, …

  • Zorg voor een verzorgd kapsel (ja, dat is moeilijk nu je niet naar de kapper kan …)
  • Gebruik een vleugje make-up om stralend voor de dag te komen.
  • Draag oorbellen of een juweel. Dat brengt de aandacht naar je gezicht.
  • Kies voor een flatterende kleur voor je blouse of trui.
  • Draag een mooie sjaal als je snel-snel in een videocall moet. Die camoufleert je – misschien te casual – kleding die onder de sjaal zit.

Reken maar dat je vanzelf gaat stralen en je beter en zelfzekerder gaat voelen. En dat gaan ze in die videocall merken

Ben jij een type voor relax kleding?

Ben jij toch een type voor joggings en relaxbroeken of relaxkleding? Dan zijn dit toffe merken dit ik onlangs ontdekte bij onze noorderburen, die doorgaans net iets relaxter zijn in hun kleding dan wij. Ze zijn online te krijgen, dus kan je ze ook nu ontdekken.

Leuke joggingbroeken:
https://www.10dayslifestyle.nl

Broeken en andere in travelstof die je niet moet strijken:
https://bellamygallery.com/c…/women-travel-fabric-strijkvrij (ook een winkel in Antwerpen)
https://www.studioanneloes.nl/shop/broekenDe broek op de foto is van Studio Anneloes.

Ook Vanilia vind ik een prachtig Nederlands merk. Iets klassieker, maar zo fijn én heel erg duurzaam https://vanilia.com/collections/broeken

Dichter bij huis en echt Belgisch (!) raad ik absoluut ook Nathalie Vleeschouwer aan. Zij heeft heerlijk zittende broeken in tricot (ik heb er zelf ook eentje van). https://www.nathalievleeschouwer.be/…/rokken-broek…/broeken/

Kijk ook eens naar het merk Armed Angels bij Supergoods. Mooi merk plus super duurzaam. Relax én creatief. https://www.supergoods.be

Meer over duurzame kleding kan je ook lezen op mijn blog: https://dress-happiness.be/duurzame-mode-wat-en-hoe/

  • Delen