Wat draag je op een date?

Valentijn!  Misschien voor sommigen onder jullie een dag waarop je een date met een onbekende hebt? Of ga op date met je partner? Dan wil je er natuurlijk op je best uitzien. Waar let je op bij het maken van je kledingkeuze als je een romantische date hebt?

De perfecte outfit is de outfit waar jij je goed in voelt

Als jij je comfortabel en prettig in je kleding voelt, dan is dat de perfecte outfit. Je kunt je veel gemakkelijker concentreren op je date als je kleding niet knelt. Draag die kleding waar je altijd complimenten bij krijgt. Dan weet je zeker dat je er goed uit ziet en dat het bij je past. Het zal je zelfvertrouwen versterken.

Weet wat je gaat doen en kleed je volgens je persoonlijkheid

Het spreekt voor zich dat je niet naar een chique restaurant gaat in je jogging of een versleten jeans. Casual kan wel als er een wandeling op het programma staat. Kleed je dus naar de omstandigheden, zonder dat dit ten koste gaat van je persoonlijke stijl. Draag bijvoorbeeld geen safaribroek als je dat normaal ook nooit zou dragen. Of hul je niet in een glitterjurk als glamour niet bij je past.

De bedoeling is wel dat jouw date je leert kennen zoals je bent. Wees niet bang om jezelf te zijn.

Kies de juiste positie aan tafel

Ga naast elkaar of schuin tegenover elkaar zitten voor een spontaan gesprek. Het geeft je de kans af en toe weg te kijken en is minder confronterend dan recht tegenover elkaar zitten. Een wandeling is daarom  trouwens ook een ideale manier om een luchtig gesprek te voeren en stiltes toe te laten.

Wat vinden mannen aantrekkelijk bij vrouwen?

Mannen houden er wel van als vrouwen een tikje mysterieus gekleed zijn. Geef dus niet te veel van jezelf bloot. Gebruik ook niet te veel make-up en parfum. Vlaamse mannen houden niet van een dikke laag schmink. Italianen daarentegen wel 🙂

Wil je passioneel en vurig overkomen? Draag dan rood. Mannen krijgen het meteen warmer van een ‘lady in red’. Onderzoeken hebben aangetoond dat er in de hersenen chemische reacties plaatsvinden bij het zien van rood. Dit zorgt voor een opwindend gevoel. Vrouwen met een sterk karakter die zich in het rood kleden, trekken vaak sterke persoonlijkheden aan.

Wat vinden vrouwen aantrekkelijk bij mannen?

Vrouwen letten vooral op de kwaliteit van kleding. Kies voor linnen, katoen of wol. Zorg ook dat je up-to-date bent en zeker geen versleten kleding draagt. Maar maak je geen zorgen. Vrouwen zijn lang niet zo veeleisend als je denkt. Een goede jeans, een mooie sweater of hemd is genoeg. Houd het simpel, maar kies wel voor kwaliteit en kleding met de juiste pasvorm.

Wat de kleur betreft: kies voor neutrale kleuren zoals donkerblauw, turquoise of zwart. Blauw staat voor evenwichtigheid en betrouwbaarheid maar ook voor onafhankelijkheid, de eigenschappen die vrouwen aantrekkelijk vinden bij mannen.

Meer weten over hoe je een aantrekkelijk beeld van jezelf kan neerzetten, privé of professioneel?

Ik help je graag. Lees meer over imagocoaching bij Dress for More Happiness.

  • Delen