Van een stijlcoaching val je af

“Van een VIP-stijlscoaching val je af.” Straffe uitspraak, ik weet het. Maar ik heb twee klanten die bewijzen dat het echt kan. Allebei volgden ze een VIP-coaching bij me, omdat ze er gewoon professioneel en privé goed uit wilden zien en niet wilden blijven wachten tot ze afgevallen waren. Dat afvallen was bij beiden een belangrijk gegeven. Ze voelden zich te zwaar en hadden daardoor ook het idee dat kleding hen niet flatteerde. Maar niets is minder waar.

Een van hen drukte het na de coaching eigenlijk heel goed uit:Als kleding me niet past, ligt dat niet langer aan mij, maar wel aan de kleding.’ 

It’s all in the mind

Het gaat hem hier over mindset. Als jij je niet goed in je vel voelt, zal het ook moeilijker zijn om een dieet te volgen. Wie zich niet lekker voelt, heeft geen zin om gezond te eten of te gaan sporten. Wie zich daarentegen goed voelt, gaat automatisch ook gezonder leven. Geloof me, het zit echt tussen je oren. 

Ik hielp deze vrouwen door ervoor te zorgen dat ze zich goed gingen voelen over zichzelf, met het lichaam dat ze hadden en zelfs met heel wat van de kleding die al in hun kast hing. Ik zocht naar de pijnpunten en eventuele blokkades of negatieve punten waarop ze te veel gefixeerd waren.

Opvoeding

Vaak komt een negatief zelfbeeld voort uit opvoeding of pesterijen uit je jeugd. Als je vader je bijvoorbeeld altijd zei dat je een dik gat hebt, ga je op den duur ook geloven dat dat zo is. Zelf heb ik dat ook meegemaakt. Als je ooit werd uitgelachen met je te magere lijf of je man zei je dat je te dikke knieën hebt om een korte rok te dragen, dan kan je dat jarenlang blijven achtervolgen.

Zo ook bij deze vrouwen. Door hen te laten zien dat ze er gewoon top uit konden zien in de juiste kleding voor hun figuur, hun persoonlijkheid en hun professionele leven, bouwden ze een pak meer zelfvertrouwen op en gingen ze helemaal stralen. Let op, beiden waren en zijn sterke persoonlijkheden en je kon niet zien dat er onderliggend wel wat blokkades zaten. Vaak zijn we een krak in het verbergen van die negatieve punten, maar diep in ons blijft dat knagen.

Afvallen na een VIP-coaching

Maar om terug te komen op mijn punt: ik was blij verrast toen ik hen enkele maanden na de coaching tijdens een opvolggesprek via video terugzag. Allebei waren ze afgevallen en straalden ze van het scherm. Het feit dat ze zich beter voelden over zichzelf, had automatisch dat zetje gegeven om ook gezonder te gaan leven en komaf te maken met de kilo’s waarvan zij vonden dat ze eraf moesten.

En dus ja, van een stijlcoaching, kan je écht afvallen. Gelukkig niet té veel, want de gekochte kleding paste nog net, hoewel toch iets te groot. Maar een kleermaker heeft daar ook weer de oplossing voor 🙂

Meer weten over het VIP-traject?

Lees hier de getuigenis over het VIP-coachingtraject van deze twee klanten:

Als een kledingstuk me niet flatteert, dan ligt dan niet langer aan mij.

De grootste openbaring was mijn kleerkast!

 

 

 

 

 

 

  • Delen