Voel je beter in je vel: ga naar de sauna

Laatst was ik in een sauna om even helemaal te ontspannen. En ik bedacht me dat het hoog tijd was om eens een artikel te schrijven over het therapeutisch effect van zo’n saunabezoek, … Heeft dat wel iets met kleding te maken, vraag je je wellicht af? Natuurlijk, want naaktheid is de basis van alles.

Echte lichamen helpen je van je complexen af

Vroeger vond ik het alles behalve ontspannend om naar de sauna te gaan omdat ik me niet me niet goed voelde in mijn lichaam. Intussen heb ik me daarover gezet en heb ik ook mijn lichaam helemaal aanvaard, ook al ben ik alles behalve perfect. Een sauna is dé ideale plek om verlost te worden van je complexen. Je ziet er échte lichamen, niet gephotoshopt zoals in de boekskes. Helemaal met alles er op en er aan: vetrolletjes, cellulitis, stevige borsten en hangborsten, dikke billen en dunne billen, spataders, … je vindt het er allemaal. Het maakt je bewust van het feit dat niemand perfect is, dat we allemaal plusje en minnetjes hebben.

In onze kleding kunnen we die pluspunten accentueren en die minpunten camoufleren. Fijn dus dat we kleding hebben om onszelf er beter te laten uitzien. Toch is het belangrijk dat je ook je naaktheid omarmt. Aanvaard je lichaam zoals het is, met al zijn onvolmaaktheden, pas dan ga je helemaal van binnenuit naar buitenuit gaan stralen.

Als ik mijn klanten vraag wat ze goed vinden aan zichzelf, aarzelen ze vaak met hun antwoorden. Als ik hen vraag wat ze minder goed vinden, komt er veel gemakkelijker een antwoord. Jammer toch, dat we zo focussen op die minpunten.

Kleding zorgt voor meer connectie

Wat ik ook fascinerend vind bij een saunabezoek is het feit dat je mensen totaal niet kan inschatten zonder kleding. Kleren geven je informatie over iemand: is hij of zij creatief, down-to-earth, stijlvol of niet, enz. Ik ben vaak verwonderd als ik mensen die ik een uur ervoor nog naakt in de sauna zag, plots in hun kleding zie. Plots worden het echte personen en niet zomaar naakte lichamen.

Met hun kleren aan kan ik veel makkelijker inschatten of ik me comfortabel bij hen ga voelen, of net niet. Kleding is een vorm van communicatie. We voelen ons vaak het meest op ons gemak bij mensen die ook in hun kledingstijl een beetje op ons lijken.

Wil je weten hoe je je uitstraling kracht kan bijzetten? Word je gezien zoals je bent? Doe hier de test.

Heb jij een probleem met naaktheid? Of net niet? Hoe sta jij hier tegenover? Ik ben benieuwd. Laat het me weten op ann@dress-happiness.be.

  • Delen