Een uitdijnende taille? Zo los je het op!

De laatste tijd hoor ik het vaker in mijn omgeving en bij mijn klanten: “Ik voel dat mijn lichaam verandert, mijn taille is niet meer wat ze geweest is, mijn huid verslapt, … hoe veel ik ook sport en hoe gezond ik ook eet, ik kan dat proces niet stoppen.”

Het hoort jammer genoeg bij de leeftijd. Afhankelijk van persoon tot persoon wordt onze taille wat breder eenmaal we de 45 of de 50 gepasseerd zijn. Dit aanvaarden is niet voor iedereen even gemakkelijk. Sommigen zoeken soelaas bij een hormonenexpert, anderen zelfs bij plastische chirurgie, … we gaan hier allemaal op een andere manier mee om. Aanvaarden dat we ouder worden, moeten we vroeg of laat allemaal doen.

Blijf je vrouwelijk voelen

Ik wil je alvast enkele tips geven om je ook met een uitdijnende taille vrouwelijk en verleidelijk te blijven voelen. Ook als je de 50 nog niet bent gepasseerd en je last hebt van wat extra kilo’s rond je taille, kunnen onderstaande tips je helpen.

Tips & tricks

De grote truc: ervoor zorgen dat je rok of broek ruim zit in je taille en je je huid niet omhoog duwt. Zo lijk je meteen heel wat slanker.

Tips voor rokken en broeken:
  • een broek met een hogere taille, maar wel net onder je navel. Let er ook op dat de kruislengte juist zit en niet te lang is.
  • een broek of rok zonder tailleband
  • een broek met een elastiek in de taille (bv. achterkant, zijkant)

Broeken op afbeelding: Mayerline, Brax 

Tips voor een jurk:

  • een jurk met een riempje in dezelfde stof als je jurk. Hiermee creëer je optisch meer taille, maar ook niet te veel.

Rokken op afbeelding: King Louie, Nathalie Vleeschouwer, Améline 

Tips voor je bovenstuks

  • een getailleerde blazer die je open laat hangen creëert optisch taille
  • ga voor iets meer aansluitende bovenstuks (ze mogen wel niet op je lichaam ‘plakken’) die over je buikje vallen en niet te kort zijn. Zorg dat ze wat getailleerd zijn of minstens smaller zijn aan je taille.

Riemen

  • Vermijd brede riemen. Die kon je vroeger misschien dragen als je nog een smalle taille had om deze in de kijker te zetten. Nu gaat een brede riem alleen maar benadrukken dat er minder taille is.
  • Kies voor smalle riempjes of een riem in dezelfde kleur of stof als je jurk, broek of rok.

Hulp nodig?

Meer tips nodig voor een veranderd figuur? Graag advies op maat?
Ik help je graag: kijk gerust eens bij stijladvies of contacteer me voor een vrijblijvend gesprek.

  • Delen