Bijna Valentijn: wat trek jij aan?

Bijna Valentijn! Heb jij die dag een date? Met een onbekende of met je partner? Dan wil je er natuurlijk op je best uitzien. Maar wat trek je nu het best aan voor deze toch wel romantische gelegenheid?

De beste outfit is de outfit waar jij je goed in voelt

Als jij je goed voelt in je kleding, dan is dat de perfecte outfit. Of dat nu een casual outfit met een jeans is of een romantische jurk, … als jij je er maar goed in voelt, zit het goed. Dan pas ga je stralen en dat gevoel ook overdragen op je date. Bovendien kan je je meer concentreren op het gesprek, als je kleding ook goed voelt en je flatteert. Meestal is dat kleding waar je altijd complimenten bij krijgt.

Kleed je volgens de gelegenheid

Het spreekt voor zich dat je niet naar een chique restaurant gaat in je jogging of een versleten jeans. Dat kan misschien wel als er een wandeling op het programma staat, maar ik zou toch zorgen dat ik er uit zie alsof ik een beetje moeite heb gedaan. Kleed je dus naar de omstandigheden, zonder dat dit ten koste gaat van je persoonlijke stijl. Draag bijvoorbeeld geen safaribroek als je dat normaal ook nooit zou dragen. Of hul je niet in een glitterjurk als glamour niet bij je past.

Laat je persoonlijkheid zien

De bedoeling is wel dat je date  je leert kennen of je ziet zoals je bent. Wees niet bang om jezelf te zijn. Ben jij een vrouwelijke, romantische madame? Trek dan zeker iets met bloemetjes aan of  kies voor een zwierige stof. Dat heb jij beslist in je kast hangen? Ben jij creatief en speels? Laat dat dan ook zien in speelse details. Eerder georganiseerd en wat strikter? Houd het eenvoudig. Of ben je een natuurmens, no-nonsense en zacht? Kies dan voor warme kleurtinten en kleding die comfortabel en zacht is.

Wat vinden mannen aantrekkelijk bij vrouwen?

Mannen houden er wel van als vrouwen een tikje mysterieus gekleed zijn. Geef dus niet te veel van jezelf bloot. Gebruik ook niet te veel make-up en parfum. Vlaamse mannen houden niet van een dikke laag schmink. Italianen daarentegen wel 🙂

Wil je passioneel en vurig overkomen? Draag dan rood. Mannen krijgen het meteen warmer van een ‘lady in red’. Onderzoeken hebben aangetoond dat er in de hersenen chemische reacties plaatsvinden bij het zien van rood. Dit zorgt voor een opwindend gevoel. Vrouwen met een sterk karakter die zich in het rood kleden, trekken vaak sterke persoonlijkheden aan.

Wat vinden vrouwen aantrekkelijk bij mannen?

Vrouwen letten vooral op de kwaliteit van kleding. Kies voor linnen, katoen of wol. Zorg ook dat je up-to-date bent en zeker geen versleten kleding draagt. Maar maak je geen zorgen. Vrouwen zijn lang niet zo veeleisend als je denkt. Een goede jeans, een mooie sweater of een leuk hemd is genoeg. Houd het simpel, maar kies wel voor kwaliteit en kleding met de juiste pasvorm.

Meer weten over hoe je een aantrekkelijk beeld van jezelf kan neerzetten, privé of professioneel?

Ik help je graag. Lees meer over imagocoaching bij Dress for More Happiness.

  • Delen