Vind de rok die bij jouw lichaam past

Niet elke vrouw staat goed met elke rok. De basisregel voor een goede rok: hij moet je boven- en onderlichaam in balans brengen en moet je lichaam mooi volgen. Maar wat betekent dat voor nu voor jouw figuur? Ik leg het je graag uit.

Heb je een volle taille en een zwaarder bovenlichaam?

Kies voor rechte rokken of kokerrokken met een print. Die brengen de aandacht naar je benen en leiden weg van je taille. Een rok zonder tailleband is ook ideaal voor jou.

Heb je ook een buikje? Dan kies je best voor een rok met een plat stuk. Ook een A-lijn rok kan voor jou.

Heb je brede heupen, een smalle taille én stevige kuiten?

A-lijn rokken, wikkelrokken en rokken met een stolpplooi staan je het best. De stof valt best niet te wijd want dan verbreden je heupen. Vermijd zakken ter hoogte van je heupen, plooien in de taille en horizontale details op je heupen.

Ben je lang en tenger? Weinig rondingen?

Voeg volume toe op je heupen. Veel plooien of zakken op je heupen zijn ideaal voor jou. Je rokken mogen in een stijvere stof gemaakt zijn.

Heb je een zandloperfiguur à la Marilyn Monroe?

Kies voor een kokerrok of een A-lijn rok die aan de heupen aansluit. De rok moet mooi over de heupen vallen en je lichaam volgen.

Heb je brede schouders in verhouding tot je onderlichaam?

Zorg dat de rok je schouders in balans brengt met je slanke heupen. Je rok moet dus vanaf je heupen iets uitlopen. Details op je heupen (bv. horizontale zakjes of een lage riem) zijn ideaal. Kies voor een stijve stof.

Ben je klein? (<1m60)

Kies voor rechte modellen of een A-lijn in een soepele stof. Draag je rok niet langer dan net onder de knie. Mooie benen? Laat je rok dan net boven je knie eindigen. Zo lijken je benen langer. Ook een asymmetrisch split kan je benen langer doen lijken.

Ben je groot? (>1m75)

Jij bent mooi met de midi-lengte of lange rokken. Die breken je lengte en zijn super vrouwelijk.

Nog meer advies nodig?

Ik hoop dat deze tips je alvast helpen om de juiste rok te kiezen. Uiteraard zijn er nog heel wat extra factoren om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld ook hoe je je rok combineert is van belang. Elke rok heeft bovendien details die meespelen in het totaalbeeld.

Hulp nodig? Ik kom graag lang voor stijladvies of help je met plezier bij het shoppen. 

 

  • Delen