Buy less, choose well: ook tijdens de solden

Januari is soldenmaand. Voor velen is dit ook de miskopenmaand. Als je niet goed weet wat je zoekt, doe je nu beslist miskopen. Een gouden tip: maak vooraf een lijstje van de kleding die je nog mist en ga alleen daar naar op zoek. Vind je het niet? Koop dan niets. Want kleding die ongedragen in de kast blijft hangen, daar heeft toch niemand wat aan?

Tips voor succesvolle solden

Neem een ‘weesje’ mee naar de solden

Dat is een kledingstuk dat in je kast hangt zonder dat je er iets mee kan combineren. Ga heel bewust op zoek naar een geschikte partner ūüôā

Investeer nu in mooie basics

Kleding die tijdloos, trendloos en kwaliteitsvol ¬†is en waarmee je eindeloze combinaties kan maken. Denk aan een klassieke broek, een mooie blouse, een blazer, een little black dress, …

Ga op zoek naar een vervanger

voor je lievelingskleding die versleten is, zoals bv. een jeans met dezelfde pasvorm als diegene waar je je al jaren top in voelt.

Koop kwaliteit

Shop nu in (misschien voor jou wat duurdere) winkels die gekend staan om hun goede kwaliteit. De solden zijn het ideale moment om net daar de kleding te kopen die je nog jaren gaat dragen.

Wees niet bang om een duurdere winkel binnen te stappen

Veel vrouwen vinden dat een drempel. Maar jij bent klant en klant is koning, het maakt niet uit of je nu in een dure of goedkope winkel koopt. Tijdens de solden kan je vaak in de chique zaken wat ongedwongener in de rekken snuisteren. Laat je niet intimideren.

Koop alleen kleding die echt goed past en nergens trekt of openstaat

Ga ook eens zitten om te zien of zakken niet open gaan staan, een overslagrok niet te wijd openvalt, knopen niet openspringen, je decollet√© niet te diep wordt, … Beweeg in de kleding en voel of het goed zit. En vooral: don’t settle for less than perfect, ook niet in de solden!

Vermijd modegebonden kleding

De ruiten jas, de teddy-jas, de oversized bloemenjurk, tijger- of slangenprints, fluokleuren, de 3/4 broek, … je ziet ze nu in het straatbeeld, maar de kans is groot dat je ze volgende winter niet meer zal spotten. Ik kan je al verklappen dat de broeken terug lang worden volgend seizoen (gelukkig maar!)

Zoek kleding voor elk seizoen

Zoek kleding uit die je al meteen in de lente kan dragen en niet echt gebonden is aan een seizoen. Een jurk in een dunnere stof die je nu met kousen en een cardigan draagt, maar binnenkort zonder kousen en een sandaal bijvoorbeeld.

Herken kwaliteit, let op de details

kijk naar de zoomafwerking, de kwaliteit van de voering, de afwerking van de knoopsgaten, de kwaliteit van de knopen. Ga alleen voor het beste.

Bekijk jezelf aandachtig

in het pashokje of beter nog van op een afstand van 1 of 2 meter zodat je niet met je neus in de spiegel gedrukt staat. Geef je jezelf een 9 of 10 op 10? Go for it. Maar ga niet voor minder. Kleding moet je écht gelukkig maken, ook de kleding die je in de solden shopt.

Weet jij welke kleding je moet shoppen?

Weet je nog niet zo goed welke kleding écht een goed basis is voor jou?  Hoe je moet combineren? Ik help je graag met stijladvies of kleerkastcoaching.

  • Delen