Hoe maak je de overgang van winter naar lente in je kleding?

De zon is er eindelijk weer, maar jammer genoeg nog niet elke dag. ’s Ochtends kan het nog behoorlijk koud zijn en tegen de middag is het soms plots 20 graden. Wat moet je dan in godsnaam aandoen? Enkele tips om je te helpen bij de overgang van de winter naar de lente.

Vervang je winterjas door laagjes

Kies voor een lichtere zomerjas of een ’tussenjas‘. Draag hieronder een truitje. Dat voelt meteen lichter, maar toch nog net warm genoeg. Je kan ook kiezen voor een jeansjasje, een poncho of een lange wollen cardigan die je als jas draagt in plaats van als trui.

Combineer winter- en zomerkleding

  • Sommige kleding kan je het hele jaar door dragen: een jurk bijvoorbeeld kan je dragen met panties eronder, of combineer met een laars zonder panties (zo blijft een deel van je been toch nog bedekt) of kies voor dunnere panties.
  • Draag een jeansjasje of blazer op je lentejurk om het net wat warme te maken.
  • Combineer een broek in een lichtere stof met een blouse en een warmere cardigan. Blouses zijn trouwens ideaal in dit tussenseizoen: niet te warm, niet te koud.
  • Fan van lange jurken? Ideaal voor dit tussenseizoen. Draag ze nu al zonder kousen met een sneaker of laarsje en een wollen trui of jasje erop.
  • Een witte jeans of lichtblauwe jeansbroek kan nu ook al. Combineer met een fleurige trui en een t-shirt eronder zodat dit trui uit kan als het ’s middags wa warmer wordt.

Ga voor lichtere kleuren

  • Vervang die donkere winterse tinten door lichte of heldere kleuren. Instant lente-feel gegarandeerd.
  • In plaats van zwart kan je opteren voor grijs of wit.

Ga altijd voor kleuren die je doen stralen

Trouwens, in de winter hoef je helemaal geen donkere kleuren te dragen. Als je goed staat met zachte, lichte tinten kan je die evengoed in de winter dragen. Ook in de zomer mag je gerust voor donker kiezen. Draag vooral wat jou goed staat en je gezicht doet stralen.

Weten wat bij jou past? Investeer eens in stijladvies.

 

  • Delen