Hoe laat je je benen langer lijken door de juiste roklengte te kiezen?

Wist je dat een simpele rekentruck je kan helpen om je benen langer te doen lijken? Lily Serna, een Australische wiskundige past de eeuwenoude Gulden Snede toe op je lichaam om zo de perfecte proporties te berekenen.

Pak je meetlint en meet het volgende:

  • Meet de lengte van je schouders tot je tenen (meet je hakken erbij als je die wil dragen!) *
  • Deel dat getal door de Gulden Snede (1,618).
  • Het getal dat je uitkomt is je ideale zoomlengte. Meet vanaf je schouders naar beneden. Daar hoort de zoom van je rok of jurk te vallen voor de meest flatterende look en langere benen!

 

  • Hoe lager de schoen, hoe korter de rok en hoe langer de rok, hoe hoger de hak van je schoen moet zijn om tot de ideale proporties voor jou te komen.

Een voorbeeld: Ik ben 163 cm. Mijn rok zou, als ik een platte schoen draag, zo’n 10 cm boven mijn knie moeten eindigen. Maar mijn knieën zijn niet meer zo fantastisch en ik draag nooit een platte schoen onder een rok. Als ik hakken draag, kan ik mijn rok langer dragen.

Probeer het zelf maar eens uit. Wil je geen korte rokken meer dragen en draag je ook geen hakken meer, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere trucjes om tot de ideale proporties te komen. Onthoud zeker ook dat je je rok nooit mag laten eindigen op het breedste deel van je benen, zeker niet als dat een minder flatterend stuk is dat je liever niet in de kijker zet (bv. dikke kuiten). De midi-lengte flatteert daarom niet zoveel vrouwen. Ze is vooral weggelegd voor grote vrouwen met slanke benen en slanke kuiten. Net op of over de knie is meestal de mooiste lengte.

Meer weten over hoe je je figuur helemaal optimaal tot zijn recht kan laten komen?

Investeer eens in stijladvies. 

  • Delen