Hoe kies je de juiste jumpsuit voor jouw figuur?

Misschien heb  jij het ook al ondervonden, … een jumpsuit is één van de moeilijkste kledingstukken om te kopen. Dat komt omdat zowel het bovenstuk als het onderstuk bij je lichaamsproporties moeten passen. De taille moet bovendien ook net op de juiste plaats vallen. “Zoals bij een jurk dan?”, hoor ik je denken. Ja, maar dan nog moeilijker. Gewoon omdat ook je achterwerk er goed moet uitzien in die jumpsuit. Dat is net iets makkelijker bij jurken.

Kies de juiste stof, kleur en print

Een klant van me vroeg me onlangs welke jumpsuit van Nathalie Vleeschouwer ze moest kiezen. De groene of de blauwe op deze foto? Ze wilde online kopen, omdat ze geen tijd had om naar Antwerpen af te zakken. Omdat ik niet helemaal wist hoe de stof zou vallen en wat de échte kleur was (heel moeilijk om online te beoordelen), ging ik zelf even kijken in de in winkel. Het groen was alvast juist voor mijn klant (zomergroen), maar toen ik de jumpsuit zelf aantrok, merkte ik dat de soepele stof toch wel erg aflijnt aan je achterkant. Je moet een shorty of onderbroek zonder naden aantrekken om je achterwerk goed te laten komen. Bij de blauwe jumpsuit met de strepen had je dat probleem niet, ook al is die uitgevoerd in een heel gelijkaardige tricotstof. Hoe dat komt? Wel omdat donkerblauw uiteraard al meer afslankt, maar ook omdat de streep het geheel ‘breekt’ en daardoor ook camouflerend werkt.

Grote prints verzwaren

Maar pas op: kies niet meteen voor een grote print zoals deze bloemenjumpsuit als je niet groot bent of als je brede ronde heupen hebt. Grote prints verzwaren je. Draag ze alleen op de delen van je lichaam die je graag in de kijker zet.

Zelf koos ik voor de jeans-jumpsuit. De jeansstof met wat stretch doet mijn figuur beter uitkomen dan het tricot. Bovendien zitten de zakken vooraan en niet in in de zijnaden. Als je brede heupen hebt zoals ik, let je er best op dat je zakken niet aan de zijkant zitten. Dat voegt immers extra volume toe.

Aandachtspunten bij het kopen van een jumpsuit:

  • Broekspijp: een rechte brede pijp is bij de meest vrouwen het mooist. Wie een recht figuur en weinig taille heeft, kan ook kiezen voor een smalle pijp of een smal toelopende pijp.
  • Taille: een ingewerkte taille is mooi voor iedereen. Heb je een lang bovenlijf (zoals ik), dan zit de taille soms te hoog. Zoek dan een jumpsuit zonder ingewerkte taille en draag een riempje.
  • Lage taille: een lage taille is enkel mooi bij vrouwen met een wat korter bovenlijf of voor vrouwen met een buik(je). Dan kan het camouflerend werken.
  • Print: grote prints verzwaren, kleine prints en diagonale of verticale strepen verslanken.
  • Stof: tricot lijnt wat meer af, je ziet er elke minpuntje in. Zeker in dunne tricots. Let op de dikte van het tricot. Kies beter voor een iets stevigere stof als je niets wil verhullen (bv. jeans met stretch).
  • Bovenstuk: getailleerd als je een slank bovenlichaam hebt, losjes als je wat zwaarder bent.
  • Decolleté: dieper als je zwaardere borsten hebt, hoger als je kleine borsten hebt (of draag een topje onder een diepe decolleté).
  • Mouwen: heb je zwaardere bovenarmen, zoek dan een jumpsuit met een driekwart mouwtje.

Succes bij je zoektocht!

Hulp nodig?

Ik help je graag bij je zoektocht in de juiste winkels. Kijk eens bij personal shopping.

  • Delen