Goed voornemen voor 2020: een update voor je kleerkast en weg met de rommel

Een nieuw jaar betekent voor heel wat mensen het perfecte moment voor een nieuwe, frisse start. Misschien is dat voor jou wel een update van je garderobe, net zoals enkele vrouwen die zich dat alvast cadeau gaven voor 2020.

Help, ik wil er stalend uitzien, maar weet echt niet hoe.

Ik kreeg er net voor kerstmis  twee nieuwe leuke klanten bij die meteen voor een volledig stijltraject gaan: van het ontdekken van de stijl die bij hun past tot het het bij elkaar shoppen van een up-to-date garderobe. Ik hoorde bij beiden een gelijkaardig verhaal:

 • “Ik ben het beu om elke ochtend voor mijn kleerkast te staan en telkens weer hetzelfde aan te doen omdat ik niet weet wat ik met de rest aan moet”.
 • “Meer dan de helft van mijn garderobe is saai of past niet echt (meer) bij me.”
 • “Ik wil er graag jong en stralend uitzien, maar weet niet hoe ik dat doe nu ik de 45 voorbij ben.”
 • “Hoe kan ik mijn kleding combineren zodat het elke dag weer spannend wordt en ik geen fortuin moet uitgeven om er elke dag weer fris en anders uit te zien?”
 • “Ik weet niet welke winkels bij me passen. Ik ga altijd naar dezelfde winkels en koop altijd hetzelfde.”

Ik kijk er al enorm naar uit om deze vrouwen te helpen in hun zoektocht naar kleding die hen echt blij maakt, zodat ze in de toekomst elke dag met een happy gevoel voor hun kleerkast staan en een kei worden in het combineren van al die toffe stuks.

Hoe gaat dat dan, zo’n kleerkastcoaching?

Eén van de onderdelen die deel uitmaakt van de kleerkastcoaching is het wegdoen van kleding die niet (meer) bij je past. Elk kledingstuk wordt aan een kritische blik onderworpen:

 • Past het bij je figuur?
 • Bij je persoonlijkheid?
 • Is het een goede kleur voor jou?
 • Is het nog up-to-date?
 • Niet versleten?
 • Geen gaatjes of loshangende draden?

Combineren

Met wat overblijft begint dan het leuke werk: combineren, combineren en nog eens combineren. Combineren moet je immers proberen, telkens weer opnieuw. Het is niet iets dat je zomaar even in je hoofd onder de douche doet. Je moet er echt tijd voor nemen.

Daar help ik je maar al te graag bij. Je trekt alle combinaties aan en voelt of het goed zit, … of net niet. Alleen als het van jou een 9 of een 10 op 10 krijgt, is het goed en maak ik er een foto van zodat je het later opnieuw weet.

Een gouden tip: zorg voor enkele goede basisstuks die je eindeloos kan combineren. Ik toon je hier hoe je met een zwarte midirok (een van mijn basisstuks) zowel een chique als een sportievere, creatieve of zakelijke look kan creëren.

basis zwarte rok 2  

Help! Mijn kleding kwijnt weg op zolder

Ook ik onderwerp mijn kleerkast regelmatig aan een grondige screening. We evolueren immers allemaal. Wat ik enkele jaren geleden leuk vond, voelt nu altijd meer goed.

Die kleding belandt bij mij vaak op zolder, want ik maak altijd het goede voornemen om er mee naar de kringloop te gaan of ze te verkopen. Zo wil ik al jaren eens naar een rommelmarkt met mijn hele zolder. Maar dat komt er dus niet van want de tijd ontbreekt me.

Mijn goed voornemen: januari opruimmaand

Ik heb me alvast voor dit jaar voorgenomen dat ik de dozen met oude kleding die nog op zolder staan, ga sorteren en nog wel deze maand.

 • Een deel gaat écht naar de kringloop, zeker de kleding van de kinderen, want ik kan het niet blijven bijhouden.
 • Een ander deel ga ik online proberen te verkopen via vinted of the next closet. Het wordt tijd dat ik die platformen uitprobeer.
 • Als het na één maand niet verkocht is, gaat het gewoon de deur uit. Of misschien ga ik er mee naar een swishing party.
 • Zo ontdek ik wat werkt en kan ik hopelijk mijn klanten ook weer naar de juiste platformen sturen.

Welke goede voornemens heb jij?

Ben je toe aan positieve verandering, begin er dan meteen mee en wacht niet op een nieuw jaar! Want stralen en gelukkig zijn, dat verdien je elke dag!

Wil jij ook je kleerkast en jezelf eens een update geven? Lees dan hier hoe ik je daarbij kan helpen. 

 • Delen