Zien mensen jou zoals je denkt? Doe de test.

Dat mensen je beoordelen op hoe je eruit ziet, wist je waarschijnlijk al wel. Ook al willen we mensen niet in hokjes stoppen, toch doen we het. Ik ontmoet regelmatig mensen die denken dat ze op een bepaalde manier overkomen, maar bij navraag toch op een heel andere manier worden gezien.

Zo had ik onlangs een klant die heel mensgericht, toegankelijk en sociaal was, maar bij mensen die haar niet kenden als feedback kreeg dat ze dominant en afstandelijk overkwam. Dit oordeel werd gevormd op basis van een foto waarop ze donkere kleding droeg met een zwart-wit contrast. De vrouw had donker haar, lichte blauwe ogen en een slank, eerder recht figuur. Op de foto lachte ze niet, wat zeker meespeelde in het oordeel.

Gebruik je kleding om in het juiste hokje terecht te komen

Het probleem bij deze klant?

  • De donkere kleuren en harde kleurcontrasten. Die stralen autoriteit, kracht en zakelijkheid uit. Het is niet voor niets dat uniformen vaak zwart-wit zijn.
  • Ook rechte vormen stralen meer afstandelijkheid uit. In de vorm van haar lichaam en het contrast tussen haar donkere haren en lichte ogen en huid zat dus van nature al meer afstandelijkheid.

De oplossing

Mijn klant wilde uiteraard veel meer haar warme en toegankelijke kant benadrukken. Ik raadde haar aan om meer zachte, lichte en warme kleuren in haar kleding te brengen en met soepele vormen te spelen, zoals een sjaal, een blouse in een soepel materiaal zoals zijde, … en dit te combineren met wat rechtere vormen zoals een blazer of een rechtere vest om ook in harmonie te blijven met haar rechtere figuur.

Kom jij in het juiste hokje? Doe de test.

Start met jezelf. Wie ben jij?

Ben je zelfzeker, sociaal, creatief, verlegen, dominant, …? Download de lijst en duid zes persoonlijkheidskenmerken aan die jou het meest typeren. Denk niet alleen aan de positieve, maar ook aan de negatieve kenmerken.

wie ben ik – checklist

Klopt je gewenst imago met hoe mensen je zien?

Maak een aantal foto’s van jezelf in verschillende outfits die je regelmatig draagt.

Vraag eens aan anderen hoe je overkomt op deze foto’s aan de hand van de lijst met persoonlijkheidskenmerken. Geef hen een copy van de ‘Hoe word je gezien checklist’ en laat hen zoveel kenmerken aankruisen als ze willen. Komen die overeen met wat jij eerder aanduidde? Of niet? Hoe komt dat denk je? Waar ben je blij mee? Waarmee niet?

Pas als je dit weet, kan je aan de verpakking en je imago gaan werken. Imago klinkt misschien voor jou als een ‘vies’ woord, maar het gaat gewoon over het beeld dat anderen van jou krijgen als ze je zien.

hoe word je gezien – checklist

Aan de slag met je imago

Word je al gezien zoals jij dat wil?

Dan ben je goed bezig. Maar misschien zijn er wel bepaalde omstandigheden waarin je bepaalde kenmerken versterkt wil weergeven. Bv. aan de onderhandelingstafel wil je laten zien dat je een sterke persoon bent en je niet laat doen. Zoek eens een outfit die vooral dat kantje van jou laat zien en neem er een foto van.

Word je nog niet gezien voor wie je bent?

Dan is er werk aan de winkel. Zoek naar kleding die je binnenkant aan de buitenkant laat zien. Het gaat je helpen om meer kracht uit te stralen en vertrouwen te creëren.

Wil je graag persoonlijk advies, dan is een een een-op-een imagocoaching iets voor jou.

Ga zelf aan de slag voor de spiegel 

Bekijk jouw foto’s zelf nog eens heel kritisch van op afstand. Wat zie je? Wat straal je uit? Kijk naar de kleur, de vorm, de stijl van je kleding, de manier waarop je kijkt, je schoen, je houding.

Trek eens een andere outfit aan die volgens jou meer je kwaliteiten en je persoonlijkheid benadrukt, ga voor de spiegel staan en neem nog eens een foto. Zit het meer in lijn? Vergelijk en duid de verschillen aan. Let opnieuw op kleur, stijl en vorm van de kleding.

Alles over imago

Lees zeker ook de imagotips op mijn blog. Je kan bovenaan filteren op ‘imago’. Veel succes!

  • Delen