Een wikkeljurk voor elke vrouw

Deze zomer draag ik weer vaak een wikkeljurk. Er is er zelfs eentje in de maak bij Façon Moyson, een vriendin van me die toffe jurken maakt. Die jurken zijn tijdloos, gemakkelijk en altijd mooi. Elke vrouw staat er mee. Je kan hem zowel op het werk als casual dragen.

Deze iconische jurk werd voor het eerst ontworpen in de jaren ‘70 door Diane Von Fürstenberg en was een instant succes bij heel wat vrouwen. Tot op vandaag. Welke wikkeljurk is ideaal voor jouw lichaam?

De kenmerken van de wikkeljurk

Eigenlijk is het een lap stof die je met een touwtje rond je lichaam wikkelt en in je taille vastmaakt met een ceintuur. Bij heel veel vrouwen creëert deze jurk instant een zandloperfiguur zonder nadrukkelijk je lichaamsvorm te benadrukken. Je kan met de riem spelen: strakker of losser, al naargelang je taille. En ook een buikje kan je ideaal camoufleren met deze jurk.

De wikkeljurk bestaat in veel varianten: met lange en korte mouwen, A-lijn of recht, in jersey of stijvere stoffen, … Het komt er op aan de juiste jurk voor jou te vinden.

Taille

De wikkeljurk accentueert de taille.

Als je een duidelijke taille hebt en je heupen meer dan 20 cm breder zijn dan je taille, draag je best een wikkeljurk met een A-lijn en een mooie taille. Jersey of dunne soepele stoffen zijn ideaal. Hoe ronder je lichaamsvorm, hoe soepeler de stof moet zijn.

Het je weinig taille? Draag dan het riempje wat losser.

Jurk: https://vanilia.com/

Rechte figuren

Heb je een vrij rechte lichaamsvorm? Kies dan voor een wikkeljurk in een stijvere stof en met een rechte lijn (i.p.v. A-lijn) en zonder een duidelijke taille-aanduiding.

V-hals

De wikkeljurk heeft altijd een V-hals. Die laat je schouders smaller lijken. Heb je al smalle schouders op zich? Draag er dan een topje onder zodat de decolleté niet te diep komt. Kijk uit naar een wikkeljurk met een kapmouwtje, een epaulette of details op de schouders.

Brede schouders? Dan is de wikkeljurk voor jou ideaal. De V-hals doet je schouders immers smaller lijken.

Jurk: Vanila

Lengte

Ben je groot? Dan kan je gerust een lange wikkeljurk dragen. Kleinere vrouwen kiezen beter voor een iets korter model.

Meer weten?

Als je meer wil weten over welke kleding het best bij je figuur past, kom je best eens naar een workshop van Dress for More Happiness of boek je stijladvies, dat kan online, offline en op afstand.

  • Delen