Blijf jij ook altijd in je comfortzone?

Vaak zie ik klanten die altijd hetzelfde kopen. Na een tijd hebben ze 10 jeansbroeken, 5 zwarte t-shirts, 5 dezelfde blauwe blazers, enz. in hun kast hangen. “Hoe dat komt?”, vraag ik dan. Wel, vaak omdat ze niet weten hoe ze kleding moeten combineren, omdat ze op veilig willen spelen en ook omdat ze bang zijn om nieuwe dingen uit te proberen.

De oplossing? Proberen!

Stijl is een werkwoord, weet je. Niemand is er mee geboren. Er zijn “regels” en trucjes om combinaties te maken, maar dan nog, je moet het proberen.

  • Ga eens voor kleur, als je altijd zwart draagt en dat beu bent. Of kies eens voor marineblauw ipv zwart. Maar zorg er wel voor dat je nieuwe kleuren ook bij je passen. Ook hier weer, probeer. Kijk wat er bij elke kleur gebeurt als je het bij je gezicht houdt.
  • Zorg ook dat je weet welke vormen bij je passen. Niet iedereen is gemaakt voor een grote print of voor bloemen en ook niet iedereen staat goed met getailleerde jurken of een minimalistische look. Weten wie je bent en wat bij je persoonljkheid past, is essentieel om te proberen.
  • Als je in de spiegel kijkt en denkt ‘Nee, dat is niet “ik”, vergeet het dan. Je moet bij kleding echt het gevoel krijgen dat het toont wie je bent.

Bij elke twijfel: niet kopen.

Maar laat je dat vooral niet weerhouden om te experimenteren en te proberen, in de paskamer of tijdens een kledingruil met vriendinnen. Just do it 

Hulp nodig? Kijk eens bij stijladvies.

  • Delen