Nieuwe modekleur ‘paars’: iets voor jou?

Je hebt het vast al gezien. De kleuren paars, ultraviolet, lavendel en roze tinten die naar paars neigen zullen deze lente en zomer niet uit het straatbeeld weg te slaan zijn.

De betekenis van paars:

Lila of paars is niet meteen een gemakkelijke kleur om te dragen. Je maakt er meteen een statement mee. Het is de kleur van macht en ijdelheid, exclusiviteit, kracht, luxe, authenticiteit, ambitie, wijsheid, koninklijkheid, religie en spiritualiteit. Paars roept ontzag op.

Mannen en vrouwen die graag paars dragen, zijn vaak moeilijker te doorgronden en houden van het mysterie. Vaak zijn het intelligente, eigenzinnige mensen de niet van conventies houden.

Lavendel, de lichte variant is iets vrolijker, vrouwelijk en lief aangezien er ook roos in verweven zit.

Hoe combineer je lila?

Lila combineert mooi met paars, blauw, ecru, zwart, grijs of taupe. Hoe donkerder de combinatie-kleur hoe meer het lila eruit springt. Hoe zachter de kleur erbij, hoe meer pastel effect. Mocht het je niet staan, dan zal je merken dat het je flets maakt.

Staat paars mij?

Om dat te weten, moet je het eens uitproberen. Meestal staan de koelere types met een rozige huid het best met paars. Doe eens een paarse of lavendelkleurige sjaal aan in de winkel en kijk wat het doet met je gezicht: licht het op of maakt het je gelaat net doffer?

Let ook op de associaties die paars oproept. Passen die bij jou? Zeker dragen dan.

  • Delen