Breng wat kleur in het najaar : nieuwe modekleuren

Altijd fijn om te zien welke kleuren het nieuwe straatbeeld zullen kleuren. Ook al blijf ik erbij dat je vooral kleuren moet dragen die jou goed staan en niet wat de in de mode is. Ook dit seizoen is er voor iedereen wel iets. Wat mij opvalt: meer tijdloze en duurzame kleuren. De modewereld houd wel degelijk rekening met onze drang naar meer duurzaamheid.

Vijf tinten bruin

Auburn, bison, chestnut maar ook marmelade brush, applecinamon, het zijn allemaal varianten op bruin. Een kleur die het straatbeeld absoluut gaat domineren. Ben je een echt herfsttype ? Ga dan zeker voor auburn, cabernet, marmelade of chestnut. Zomer- en wintertypes gaan beter voor het koelere bison of bruch. Lentetypes voor de applecinamon die warm en licht is.

Vier tinten blauw

Zinfadel, corniflower, infinity, isignia blue: allemaal blauwvarianten. Donker en licht. Ben je een ‘koel’ type (zomer/winter), ga dan zeker ook voor de lichtere varianten. Maar iedereen staat met donkerblauw.

Vier tinten roos

Ook roos doet het goed dit najaar. Zacht roze of eerder fuchsia. Voor iedereen wat wils. Roze maakt je erg vrouwelijk. Houd dat alvast in je achterhoofd als je voor deze kleur valt.

Drie tinten groen

Ook felle groentinten gespot. Groen straalt zelfzekerheid en balans uit. Een kleur die nog mist in dit pallet is ultramarine green. Super mooi vind ik zelf. Doet het vooral goed bij koele types. De lentetypes passen heel mooi met de groene tinten uit dit pallet. Geen kaki te zien, maar herfsttypes onthouden best dat dit voor hen een topkleur is.

Twee tinten wit

Wit voor het najaar ? Ja, hoor. Het kan. Een witte wollen pull met jeans : super stijlvol. Kies voor bright white als je een koel huidtype hebt (rozig, blank). Voor papyrus ga je eerder als je een warme huidskleur hebt (olijfkleur, bruine tint)

Twee tinten rood

Blij dat ook rood terug te vinden is dit najaar : voor krachtige vrouwen die gezien willen worden. Kies voor mars red of cabernet. Een van beiden staat je zeker !

Twee tinten paars

Twee mooie paarsschakeringen gespot : grown jewel en raisin. Raisin is een mooi alternaitef voor zwart. Paars in intrigerend en heel mooi met blauw, oranje of kaki.

Een tint geel

Ook een vleugje geel mag niet ontbreken. Niet voor iedereen een topkleur, maar wel gedurfd en vrolijk. Voor wat extra zon in sombere dagen, …

Weten welke kleuren jou goed staan ? Misschien kan een kleuranalyse je wel helpen.

 

 

  • Delen