Geel: kleur van vrolijkheid en van impulsiviteit

Wie houd er nu niet van de zon? Dan is het ook moeilijk om niet van geel te houden. Toch is geel een moeilijke kleur als het gaat over kleding. Er zijn weinig vrouwen die er echt goed mee staan.

Geel, kleur van vrolijkheid

Als geel je wel goed staat en je een vrolijk karakter hebt, draag het dan zeker. Geel is immers de kleur van de zon, warmte, plezier, optimisme en zelfvertrouwen.  Gebruik geel dus vooral wanneer je positiviteit en vrolijkheid wil uitstralen.

Het is de vrolijkste kleur die er is en ze stimuleert geluksgevoelens.

De Amerikaanse psycholoog Jacob Nakshian poneerde al dat warme kleuren zoals oranje, geel en rood een opwindend effect hebben op het gedrag en zorgen voor vrolijkheid.

Ook psychiater Kurt Goldstein ondervond in zijn onderzoek dat warme kleuren zoals rood en geel stimulerend en krachtig zijn. Koelere kleuren zoals groen en blauw hebben eerder een ontspannend effect.

Pas op met geel op het werk

Maar pas op met geel op het werk. Deze kleur wordt ook wel eens als instabiel en impulsief gezien. Te veel energie kan contraproductief werken en mensen rond je zenuwachtig maken. Bovendien zie je er niet echt heel serieus uit in een gele jurk of een geel pak. Op kantoor mag het er vrolijk aan toe gaan, maar doseer 🙂

Wil je weten of geel een topkleur is voor jou?

Boek dan eens een stijlanalyse (gecombineerd met een kleuranalyse)

 

 

  • Delen