Ben je zilver of goud?

Als je houdt van glitter en glam draag je waarschijnlijk ook wel eens graag een vleugje glitter tijdens de feesten. Maar kies je dan voor goud of voor zilver?

Ooit al een kleurenanalyse laten doen?

Dan weet je of je “zilver” of “goud” bent, of met andere woorden of koele of eerder warme kleuren je goed staan.

Een kleur dragen die je flatteert is vooral belangrijk dichtbij je gezicht. De juiste kleuren zorgen ervoor dat je gezicht er frisser uitziet, dat je ogen mooi uitkomen, je huid matter is en eventueel donkere kringen of oneffenheden in je gezicht vervagen.

Doe de test:

Ik raad je aan om een gouden of zilveren sjaal (die vind je momenteel in overvloed in de winkels) eens dichtbij je gezicht te houden en te kijken wat er in je gezicht gebeurt. Dat moet je wel bij daglicht doen. Avondlicht zorgt voor heel andere kleurschakeringen.

Kijk naar jezelf. Let daarbij niet op de kleur van je sjaal, maar wel op schaduwen die al dan niet scherper of minder scherp uitkomen op je gezicht. Fixeer je op een plekje, rimpels, sproeten en kijk wat het verschil als je goud of zilver draagt.

Meestal zijn vrouwen met een wat rozige huid en ‘askleurig’ haar (bv. peper en zout, zwart, assig bruin, …) het mooist met zilver.

Vrouwen met een meer olijfkleurige huid of wat meer geel in de huid en met een warme tint van haar (bv. kastanjebruin, goudblond, …) zijn het mooist met goud.

Welke juwelen staan je goed?

Draag je vaak zilveren juwelen of eerder gouden juwelen? Dat kan al veel vertellen over de tint waar je je goed bij voelt.

Wat zilver en goud nog vertellen:

Als jij mooi bent met zilver, ben je een ‘koel’ kleurtype. Je staat mooi met kleuren waarin meer blauw vermengd zit. Denk aan de lucht en het water. Als je daarentegen mooi bent met goud, ben je een ‘warm’ kleurtype. Je staat het best met kleuren waarin geel vermengd zit, denk bv. aan oker of kaki.

Om te weten of je binnen die koele of warme kleurtinten mooi bent met vooral heldere of gedempte kleuren en of je gezicht het meest gaat stralen met lichte of donkere kleuren, laat je best eens een kleurenanalyse doen.

Bij Dress for More Happiness maakt kleuradvies deel uit van het stijladvies.

    

 

 

 

 

 

  • Delen