Lange oorbellen: ook bij kort haar.

Onlangs merkte een deelnemer van een workshop op dat ze nooit lange oorbellen droeg. Gewoon omdat iemand haar ooit had wijsgemaakt dat je geen lange oorbellen kan dragen bij kort haar. Niet is echter minder waar.

Met welke oorbellen je goed staat, hangt af van je gezichtsvorm.

De basisregel voor oorbellen

Kies oorbellen met andere vormen dan je gezichtsvorm. Als je dezelfde vorm kiest, benadruk je je gezichtsvorm te veel. Draag bijvoorbeeld geen rechthoekige oorbellen als je een rechthoekig gezicht hebt. Kies dus best oorbellen die de tegenovergestelde vorm hebben van je gezicht.

Heb je een ‘langwerkend’ gezicht (ovaal, omgekeerde driehoek of rechthoek)?

Dan ben je het mooist met iets kortere oorbellen. Op die manier doorbreek je de lengte van je gezicht. Ga bijvoorbeeld nooit voor lange hangers als je een rechthoekig gezicht hebt. Ze gaan je gezicht immers optisch nog langer maken.

Omgekeerde driehoek? De beste keuze is het tegenovergestelde van je gezichtsvorm. Driehoekige oorbellen, die smal bovenin en breder onderaan zijn, staan je perfect. Daarnaast passen ovale en ronde oorbellen op voorwaarde dat ze bovenaan smal en onderaan  breed zijn.

Heb je een ‘kortwerkend’ gezicht (vierkant, rond of driehoek)?

Dan staan iets langere oorbellen je wel mooi.

Rond gezicht? Kies  voor een ovale vorm of lange, smalle oorbellen. Vermijd brede oorbellen of bijvoorbeeld ronde oorknopjes.

Vierkant  gezicht? Je krijgt een zachtere en rondere uitstraling met ronde vormen in je oorbellen. De oorbellen mogen een gemiddelde lengte hebben. Wat extra centimeters in de lengte doen je  gezicht ook langer en zachter lijken.

gezichtsvorm

gezichtsvorm vrouwen

  • Delen