Birkenstocks: doen of niet?

Droeg jij vroeger (of nu nog) graag Birkenstock sandalen? Ik wel. Ze zitten zo heerlijk comfortabel en hebben leuke kleurtjes. Tegenwoordig draag ik ze eigenlijk enkel nog thuis, maar soms vraag ik me af waarom. Ik heb eigenlijk wel zin om ze terug te gaan dragen omwille van het comfort.

De ene persoon ziet er hip uit met een paar Birkenstock sandalen. De ander versterkt alleen maar haar geitenwollensokken imago. Hoe komt dat? Waarom ziet de ene persoon er wel hip uit en de ander niet?

Het gaat over het geheel

Wel, het gaat het hem altijd om het geheel. Vraag je eens af wat  iemand nog meer aan heeft waardoor die sandalen toch hip worden? Kijk eens naar juwelen, tas, haar, make-up, contrastvolle kleding. Als iemand er al ‘hip’ uitziet door al die elementen, zullen die sandalen het geheel extra versterken of net een leuk contrast creëren waardoor het weer helemaal spannend wordt.

Kies voor iets extra om het spannend te maken

Draag je Birkenstocks gewoon bij een jeans met een simpel t-shirtje, dan kan het saai ogen en  inderdaad als alternatief of geitewollensokken bestempeld worden. Als jij je daar goed in voelt, geen enkel probleem. Wil je dat vermijden? Doe dan alvast eens een toffe sjaal aan op die gewone t-shirt. Of trek een leuke rok aan in plaats van een jeans? Kies voor toffe oorbellen of voor een trendy kapsel. Het kan een wereld van verschil maken.

In het algemeen geld het volgende als je denkt: “Dit is té saai.”: voeg gewoon eens iets toe. Probeer een leuk accessoire. Echt, het kan je enorm vooruit helpen. Proberen maar!

Stijladvies nodig? Kijk eens hier.

  • Delen