Wat een fijne vrouwen op de open stijlworkshops

Afgelopen week organiseerde ik de eerste ‘open stijlworkshops’. Dat zijn workshops waarop je gewoon vrij kan inschrijven, alleen of met vrienden of vriendinnen, en waarbij ik het accent leg op een specifiek thema (bv. trends al dan niet volgen of hoe miskopen vermijden).

Inspirerende workshopruimtes van fijne madammen

Het was een idee dat ik wilde uitproberen en ik moet zeggen dat het naar meer smaakt! De eerste twee workshops gingen door in Toko139, de fijne co-work(shop)space van Creative Cities, in Berchem. Een ruimte die Marit Ginevro (een goede vriendin van me en bovendien echt een top-straffe-madame) ter beschikking stelt van jong startend talent om er hun ideeën uit te proberen. Tegelijk gaat ze daarmee de leegstand in de Statiestraat tegen.  Hoe meer creatievelingen de weg naar deze buurt vinden, hoe beter. Ik vond het erg fijn om daar mijn concept te kunnen uitproberen. De laatste workshop vond plaats midden in de stad. In een prachtige ruimte in een middeleeuws gebouw, waarvan ik (weer dankij een vriendin) gebruik kon maken. Ook dit was een succes. Op koopzondag is het immers ideaal om na de workshop te gaan shoppen en de opgedane kennis meteen in de praktijk om te zetten.

Vrouwen van 29 tot 65 (en ouder of jonger): een heel gemixt publiek

Ik was vooral blij met de vrouwen die ik ontmoette. Een heel divers publiek, van 29 tot 65 jaar met elk een ander figuur en andere plus- en minpunten. Maar vooral met ontzettend veel enthousiasme, 101 stijlvragen en heel veel openheid naar elkaar toe. Er ontstond elke keer weer een fijne dynamiek, ook al kenden de deelneemsters elkaar vaak niet. Ik ging telkens wel over mijn tijd, waardoor ik nu weet dat ik zeker twee uur moet uittrekken voor de volgende workshops.

A’s en O’s zoeken vaak stijlhulp

Er zaten opvallend veel A-figuren in de workshops. Volgens mij geen toeval. A’s hebben het immers vaak moeilijk om zich te kleden met hun bredere heupen en smallere bovenlichaam (waardoor ze vaak een maatje minder voor bovenstukken hebben dan voor hun onderstukken). Zeker als er dan een buik(je) bijkomt als ze wat ouder worden, wordt het een extra uitdaging om een goed pasvorm te vinden. Ook voor de O-figuren is het vaak wat moeilijker om goed zittende kleding te vinden. Zij hebben dan weer problemen met broeken en rokken omdat ze bovenaan een bredere taille nodig hebben, maar vaak slanke benen hebben en de verhoudingen dus niet meer kloppen. Voor elk figuur (ook de X, V, H en Y natuurlijk) geef ik regelmatig tips op deze blog, maar ook op facebook.com/dressformorehappiness. 

Houd facebook én de website in de gaten voor de toekomstige open workshops. Of organiseer een privé-workshop. Dat kan al vanaf 6 personen.

P.S.: Uit respect voor hun privacy (maar ook omdat ik het altijd vergeet te vragen) kan ik alleen foto’s posten van de ruimte en niet van de deelneemsters.

  • Delen