Stijltips voor de feestdagen

Nog op zoek naar een nieuwe outfit voor de feestdagen? Koop dan zeker een kledingstuk dat bij je figuur past.

Ben je recht?

Zogenaamd ‘rechte figuren’ (X, V, H en sommige A’s) hebben schouders die een horizontale lijn volgen (niet rond of afhangend) en een eerder rechte heuplijn. Vaak zijn ook de gezichtstrekken eerder recht (kaaklijn, neus, lippen, …).

Koop dan eerder recht vallende kledij: rechte stoffen zoals bijvoorbeeld leer, een stijver katoen, dikkere wol of dikkere jersey. Kies voor effen, kleinere prints of strepen en een rechte pasvorm. De V en de H letten er best op dat ze kledij kopen die hun (minder aanwezige) taille niet te veel accentueert. De X moet dat net wel doen. Bekijk hier enkele voorbeelden.

Ben je rond?

De schouders van ‘rondere figuren’ (8, O en heel wat A’s) volgen een ronde  lijn of zijn (licht) afhangend. De heupen volgen een ronde lijn en soms hebben ze zwaardere bovenarmen en/of bovenbenen.

Koop dan soepel vallende kledij: zachte stoffen zoals satijn, zijde, crêpe, fluweel, jersey, bont, mousseline, … Kies voor een fijne print, bloemen of voor effen. De A let best op de schouderlijn. Die moet de schouders verbreden. Dat kan via een boothals, een bustier, een kapmouwtje of details op de schouders. De 8 moet vooral zorgen dat ze haar taille in de kijker zet, via riemen bijvoorbeeld. Een kokerrok staat haar ook prachtig. De O draagt best kleur en print aan de onderkant van het lichaam. Aan de bovenkant houd je het best neutraal. Soepele stoffen zijn een absolute must. Bekijk hier enkele voorbeelden.

Weet je niet precies welk figuur je hebt? Kom eens langs voor een analyse, volg een van de open workshops of organiseer een workshops met je vriendinnen.

Heel veel plezier tijdens de feestdagen. Ik wens je nu alvast een fantastisch gezellige en gelukkige Kerst toe en een Happy 2018! Ik ben er zeker van dat je met deze tips gaat stralen.

  • Delen