Sneakers voor elk figuur

Sneakers zijn niet meer weg te slaan uit het straatbeeld, zelfs op kantoor kom je ze tegen. Terecht, want ze zitten best comfortabel. Een sneaker onder een rok of jurk is echter niet altijd evident, zeker niet als je wat zwaardere benen hebt, maar er zijn trucs om het toch elegant te maken. Ik deel mijn tips graag met jullie.

Tip voor elk figuur: laat je enkels zien

Je kan er snel nogal plomp uitzien met sneakers onder een lange broek of lange rok. Laat zeker je enkels zien en draag een 7/8 broek of rol de pijpen om. Zo benadruk je het smalste deel van je benen. Of kies voor een midi-rok. Die is al erg vrouwelijk, dus een sneaker eronder kan gerust.

Maar pas op als je klein bent of korte benen hebt!
Een midi-rok en een 7/8 broek maken je kleiner en flatteren je dus minder. Kleinere vrouwen kiezen best voor een rok tot op of net boven de knie of voor een lange broek.

Wil je optisch langer lijken, draag dan je rok met kousen en sneakers in dezelfde kleur (kan eventueel ook met de midi-rok). Sneakers in dezelfde kleur als je (bij voorkeur lange) broek, verlengen je silhouet eveneens.

Zwaardere botstructuur, bredere enkels?

 • Kies voor een iets ‘zwaarder’ model sneaker. Hul je niet in fijne elegante sneakers want die gaan je enkels alleen maar zwaarder doen lijken.
 • Kies eventueel voor een laag uitgesneden sneaker. Op die manier laat je meer van je voet zien en versmallen je enkels optisch.
 • Draag donkere panties. Idealiter met een paar sneakers in dezelfde donker kleur.

Fijne botstructuur, fijne benen?

Kies voor een elegant, fijn en vrouwelijk model. Met een zwaar model gaan jouw benen nog dunner lijken.

 

Smalle enkels, maar iets zwaardere bovenbenen?

Kies voor een hoger sneakermodel. Dat brengt je benen meer in proportie.

Zorg altijd voor een goede balans

Draag geen brede losse broek bij een fijne sneaker en kies geen skinny jeans bij een stoere sneaker. Zoek naar de juiste verhoudingen. Meer tips over de juiste verhoudingen kan je hier lezen.

Witte sneaker in de winter?

 • Draag huidkleurige panties.
 • Combineer je witte sneakers met een licht gekleurde outfit in warme wintermaterialen zoals wollen breisels, suède, leer, fake bont, …. Denk aan lichtgrijs, camel of beige.
 • Draag een zwarte panty bij je witte sneakers en laat het zwart vaker terugkomen in je outfit. Op die manier krijg je een mooi donker/licht contrast en gaat de aandacht niet alleen naar je sneakers.

Sneakers op kantoor: do’s en don’ts

 • Draag alleen propere sneakers. Schoenen met vlekken ogen niet professioneel.
 • Draag een elegant model in leer. Echte sportsneakers houd je beter voor je vrije tijd.
 • Kies voor een stijlvol broekpak of een klassieke broek, rok of jurk bij je sneakers. Draag je kleding in stijvolle duurzame materialen. Je totale look blijft dan chique genoeg. Vermijd een jeans bij je sneakers op kantoor.  Jeans kan op zich wel, maar is toch meer officeproof met een hakje eronder.
 • Neem de aandacht weg van je sneakers en draag mooie sieraden of een gekleurde sjaal.

 

 • Delen