Welke sandaal past het best bij jou?

Om te weten welke schoenen het best bij je passen, moet je je eerst afvragen of je smalle of brede enkels hebt.

Geen idee? Pak je je lintmeter erbij.
Meet de omtrek van je enkel (boven de knobbel).

  • Minder dan 20cm? Dan ben je fijn gebouwd.
  • Meer dan 23cm? Dan ben je zwaarder gebouwd.
  • Tussen 20 en 23cm? Medium gebouwd.

Smalle enkels vragen om sandalen met een fijn hakje.

Heel mooi zijn sandalen met een enkelbandje en een fijnere hak. De romeinse sandalen die nu helemaal mode zijn, staan jou fantastisch.

Bredere enkels vragen om een wat robuustere sandaal.

Kies voor een sandaal met een sleehak, een wat bredere zool of dikkere hak. Die brengt alles mooi in balans. Vermijd in ieder geval te allen tijde een enkelbandje. Dat gaat je enkels optisch alleen maar breder doen lijken.

Volg ook hier de algemene stijlregel: eindig nooit met een horizontale lijn op je breedste lichaamsdelen.

Groter lijken met hakken en verticale lijnen.

Het spreekt voor zich dat je beter voor een hak kiest om groter te lijken. Let ook hier weer op horizontale lijnen! Een enkelbandje (zeker net boven je enkel) creëert een breuklijn en laatje benen korter lijken. Platte sandalen zijn het mooist als je kiest voor een verticale lijn op de wreef van je voet. D-In deze vorm zijn ze eleganter dan een exemplaar met horizontale lijnen.

 

Heb je mooie benen en wil je de aandacht naar je benen trekken?

Kies dan voor een gekleurd exemplaar. Fel blauw, rood of groen, … reken maar dat de aandacht naar je benen wordt getrokken.

Liever geen afleiding naar je voeten?

Kies dan voor een kleur die dicht aanleunt bij de kleur van je benen: nude, cognac of oudroze doen het dan zeker goed. Ton-sur-ton verlengt immers. Je benen lijken er ook meteen een stuk slanker door.

Open schoenen: verzorg je tenen!

Verwen jezelf eens met een pedicure of geef je teennagels zelf een mooi kleurtje. Zeg nu zelf: niets zo erg dan open schoenen dmet lelijke teennagels of eeltige voeten.

 

 

  • Delen