Over nieuwe kleding die je niet kan dragen omdat ze al meteen stuk is

Oh wat baalde ik afgelopen zaterdag toen ik een prachtige jurk die ik maar nog net gekocht had, aantrok voor een dinner met vrienden. Want wat bleek? De naad in de taille scheurde een stukje los toen ik de jurk aantrok. Dat zag ik pas toen ik in de spiegel keek en ineens een gat opmerkte dat er eerst niet zat. 

Ik moest in allerijl een alternatief zoeken in mijn kast. En dat had ik uiteraard wel, maar toch, ik was op dat moment in de stemming voor die ene jurk en in mijn andere jurk voelde ik me op dat moment gewoon niet even mooi (ook al had ik me er al vaak stralend in gevoeld). Ik rouwde gewoon om iets dat ik nooit had kunnen dragen. Klinkt dramatisch maar zo voelde het wel.  

Van een jurk van 100 euro van een merk dat ik even niet bij naam noem, had ik echt meer verwacht. Het leek me goede kwaliteit en het merk staat gekend voor kwalitieve, stijlvolle en tijdloze kleding. Toen ik het label las zag ik dat hij ‘made in China’ was, wat misschien de slechte kwaliteit van de draad of de hechting verklaart, maar misschien was het ook gewoon pech. Dat laatste hoop ik echt, want deze jurk was voor de rest gewoon perfect. En geloof me, ook ik kom niet op elke winkeltocht de perfecte jurk tegen. 

Sinds ik me verdiept heb in stijl ben ik oh zo kritisch op de kleding die ik koop. En als ik dan toevallig op een jurk bots die de perfecte kleur, pasvorm snit en stijl heeft alsof hij op maat voor me gemaakt is, overkomt me een puur geluksgevoel. En dus ook een grote teleurstelling als blijkt dat er dan toch iets aan schort. 

Ik bracht hem terug naar de winkel waar de verkoopster hem meteen terugnam. Ik ruilde hem in voor dezelfde jurk. De dame vertelde me dat ze nog geen klachten had gehad over deze jurk en dat het waarschijnlijk een kleine fabricagefout was. Ze zouden de jurk terugsturen naar het naaiatelier in Spanje 🙂 Blij dat ik hem terug bracht, want zo kan men hopelijk het productieproces verbeteren of kwalitatievere draad gaan gebruiken.

Ik blijf het een fantastische jurk vinden. Nu maar hopen dat hij heel blijft.

Wat doe jij met kleding die meteen stuk gaat?

  • Delen