Ode aan mannen met stijl op Paris photo

Afgelopen weekeinde ging ik naar een prestigieuze fotografiebeurs in Parijs. Mijn aandacht werd er niet alleen gegrepen door de prachtige foto’s van grootheden zoals Cindy Sherman, Peter Lindberg, enz., maar ook door het publiek. Zelden zag ik zoveel stijlvolle mannen bij elkaar. Niet dat er geen stijlvolle vrouwen waren,  maar het waren toch vooral de mannen die me opvielen.

Waarom tonen Vlaamse mannen niet meer van hun persoonlijkheid?

In het (soms letterlijk) grijze België zie ik veel te weinig mannen die hun creativiteit of hun persoonlijkheid écht durven te tonen. Hoe komt dat toch? Waar zijn ze bang voor?

Geloof me, ze zouden beter wel hun best doen, want reken maar dat vrouwen als een blok voor de man vallen die zich écht laat zien. Een man die meer doet dan zich verzorgen, die oprecht wil tonen wie hij is. Het is zoveel interessanter (en makkelijker) als je die informatie meekrijgt.

De kleren maken de man: kleuren en accessoires doen er toe

Een man in bordeaux pak, komt zoveel warmer en toegankelijker over dan de man in het zwarte pak met wit hemd.

Of de man met de hoed in een blauw maatpak die vooral met zijn dominante accessoire een stijlvol statement maakt. Geen haar op mijn hoofd associeert deze man met “gewoontjes”. Hij intrigeert me.

De man met de opgerolde broek en het Beatleskapsel is dan weer niet helemaal mijn ding. Iets té arty voor mij, maar voor een andere vrouw misschien wel helemaal OK. Hij is galeriehouder van een toonaangevende galerij uit New York. Zou je hem geloven als hij een saai grijs pak met das zou aan hebben?

Ga ervoor, lieve mannen

Het straatbeeld en het bedrijfsleven zou zoveel interessanter zijn als onze Belgische mannen het voorbeeld van deze Franse (en internationale) mannen zouden volgen. Doen dus, lieve mannen! Ik weet dat jullie het diep in jullie hart ook willen. Nu nog actie ondernemen.

  • Delen