De (feest)kleding maakt de man

Mannen zien er, net als hun vrouwen, graag goed uit tijdens te feestdagen. De tijd dat een man een smoking aan moest doen om de vrouw te doen schitteren in kleur, is al lang voorbij. Ook de man mag kleur bekennen. Toegeven, stiekem vind ik een man in een smoking nog altijd heerlijk om naar te kijken 🙂

Hoe halen mannen de goede feestkleding uit de rekken? Wel, eigenlijk een beetje op dezelfde manier als vrouwen. Lees hier de tips.

Tip 1: Zorg dat je kleding bij je persoonlijkheid past.

Ben je speels, creatief, vrolijk, humoristisch?

Ga dan voor een hemd met een toffe print, een grappige riem, een strikje of een sjaal in een levendige kleur die je nonchalant op je blazer draagt. Een paar bretellen zet je humoristisch karakter in de verf.

No-nonsense, avontuurlijk, sportief en fan van gemakkelijk zittende en casualkleding?

Ga voor een jeans met een blazer in natuurlijke materialen (tweet of wol bijvoorbeeld). Of draag je feesthemd losjes op je broek. Ook een trui kan, maar kies dan voor een wat dunner materiaal.

Ben je eerder klassiek, georganiseerd en degelijk?

Houd je graag de touwtjes in handen? Trek een (blauw) pak aan. Maak het feestelijk met een hemd met een kleine print bijvoorbeeld. Of werk af met manchetknopen.Fan van een das? Kies er eentje uit in een glanzende kleur.

Zelfzeker, krachtig en artistiek?

Deze man komt het mooist tot zijn recht in een volledig zwarte look of zwart gecombineerd met een hemd in een koele felle kleur of een grafische print. Geen zin in een blazer? Kies eens voor een zwarte gilet op een paars hemd bijvoorbeeld. Mysterieuze look gegarandeerd.

Tip 2: Zorg dat je lichaam er op zijn best uitziet.

Last van een buikje?

Draag je vest altijd open. Kies voor een broek met een lagere taille.

Iets zwaarder?

Geen slimfits die té slim zijn. Knoopjes mogen niet op springen staan als je gaat zitten. Als je een hemd past, ga dan ook altijd even zitten om te controleren of je hemd ook dan nog goed zit.

Klein?

Draag je hemd in je broek en niet er op. Ga voor een pak: alles in dezelfde kleur maakt je steevast groter.

Halslijn

Lange slanke hals? Knoop je hemd tot bovenaan dicht. Korte dikke hals? Doe je bovenste knopjes open en kies eerder voor een V-hals.

Tip 3: Ga voor duurzaam en tijdloos

Kies tijdloze kleding in effen stoffen van mooie kwaliteit en in neutrale kleuren zoals zwart, grijs, wit, offwhite, crème, camel of donkerblauw. Zulke kleding kan je heel lang blijven dragen.

Een wit hemd, een chino, een effen jeans, een blazer … kan je eindeloos blijven combineren.

Tip 4: Accessorize

Ook voor mannen is het belangrijk om accessoires toe te voegen die  je basisoutfit opleuken en je persoonlijkheid tonen.

Manchetknopen, een lederen riem, een strikje of een das, je schoenen (!), bretellen, een sjaal, … gebruik ze om van een gewone outfit een feestoutfit te maken.

 

  • Delen