Workshop voor bedrijven: De kracht van de eerste indruk

Employee branding

Al in de eerste 12 seconden vormen we een eerste indruk van mensen. 55% van deze indruk wordt bepaald door de kleding en de lichaamstaal van de persoon die voor je zit.  De overige 45% wordt bepaald door je stem en de inhoud. Wat je vertelt (de inhoud) telt maar voor 8% mee.

Je zorgt er dus maar beter voor dat je kledingstijl aangepast is aan je klanten, prospecten en je collega’s. Maar het is ook belangrijk om trouw te blijven aan jezelf en je goed te voelen in wat je draagt. De boodschap: zoek een goed evenwicht.

Zowel online als offline is een goede ‘klik’ met een bedrijf, en dus zeker met de ‘zichtbare’ medewerkers zoals sales managers, receptionisten, office managers, account managers, enz. bepalend voor het al dan niet sluiten van een contract. Ik noem het ‘employee branding’, het uitstralen van je merk via de uitstraling van je medewerkers.

Een presentatie of workshop over het belang van de eerste indruk voor succesvolle zakelijke contacten kan voor je medewerkers een echte eye-opener zijn. Ik help je team graag mee op weg.

Wat je als team leert in deze workshop

  • waarom de eerste indruk en uitstraling zo belangrijk is voor het bedrijf waar ze voor werken
  • hoe je deze kan versterken met de juiste kleuren en pasvormen
  • hoe je je kleding kan aanpassen aan je doelgroep, boodschap en omstandigheden
  • tips & tricks rond positieve lichaamstaal
  • waarom sociale media er ook toe doen om de juiste eerste indruk te maken

Op maat van jouw bedrijf

Ik speel in op de noden van je bedrijf en je team zodat tijdens de workshop of presentatie de juiste accenten worden gelegd. Ik contacteer je altijd eerst voor een intake gesprek.

Prijs en meer informatie

Contacteer me voor een voorstel op maat van jouw team.

  • Delen