Winkeltips die altijd helpen: corona of niet

Als je kleding gaat shoppen, denk je best vooraf even na over wat je aantrekt en met wie je gaat winkelen. Dat bespaart je een hele hoop problemen in de winkel, maar ook in de paskamer.

Tip 1: Winkel alleen

Niet alleen omdat het in coronatijden moet, maar gewoon omdat dat beter is. Je vriendinnen geven zelden objectief advies. Ze dringen je vaak hun eigen stijl of wat zij mooi vinden op. Dat is niet altijd hetzelfde als wat jij mooi vindt. Jij weet als geen ander welke kleuren je goed staan en welke pasvormen jouw figuur goed doen uitkomen. Dat hoop ik toch. Indien niet, help ik je graag.

Tip 2: Draag neutrale kleuren

Als je gaat winkelen draag je best kleding en schoenen in neutrale tinten, zodat het niet meteen ‘vloekt’ met wat je aan hebt. Echt handig om een goed zicht te krijgen op nieuwe kleuren. Neutraal kan ook blauw, grijs of zwart zijn, … kijk naar de neutralen in jouw kleerkast, want dat kan voor iedereen anders zijn. Kies gewoon voor kleding die je met veel kleuren kan combineren.

Tip 3: Draag gemakkelijke kleding

Bij het winkelen helpt het als je je kleding gemakkelijk uit en aan kan doen. Geen tijdverlies met knopen of lastige sluitingen.

Tip 4: Draag geen lange oorbellen

Niets zo vervelend als oorbellen die aan je kleding blijft haken als je kleding aan- en uittrekt. Bovendien is de kans groot dat je die mooie oorbellen na het passen per ongeluk kwijt geraakt. Mij is het al overkomen … niet leuk.

Tip 5: Draag kleding in functie van je doelstellingen.

Wil je een rok of jurk gaan kopen? Dan draag je best al een rok of jurk. Je hebt dan alvast panties en de juiste schoenen voor onder een rok of jurk aan. Op die manier krijg je een beter zicht op het eindresultaat bij het passen. Wil je een broek gaan kopen? Draag dan alvast een broek. Een broek over een paar panties passen is lastig. Elke vrouw begrijpt wat ik bedoel.

Tip 6: Neem vooraf foto’s van kleding die je al hebt, maar waarbij je nog een combinatie zoekt.

Of neem die kleding gewoon mee. Dan weet je meteen of de combinatie helemaal goed is. Als je geen fotografisch geheugen hebt, raad ik je zelfs aan om foto’s van je ganse garderobe (zeker van je basisstuks) te maken op je smartphone. Zo kan je zien of een nieuw kledingstuk echt past tussen wat je al hebt. En ook of je niet al iets gelijkaardigs in je kast hebt. Heel vaak hebben we immers de neiging om meer van hetzelfde te kopen. En zeg nu zelf: niemand heeft vier zwarte jurkjes nodig, … toch?

Personal shopping

Heb je het moeilijk om efficiënt te winkelen? Dan help ik je graag eens bij het shoppen. Lees er hier alles over.

  • Delen